Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van Persie: „Januzaj egy különleges tehetség”

Vadul fogódzkodnak manapság a Manchester Unitednél, minden jó hírecskére, még ha olyan tehetségről is van szó, mint Adnan Januzaj, akinek volt egy jó meccse már idén a Premier League-ben. Természetesen azonnal szerződéshosszabbítást kapott a fiatal támadó.

Persze felelőtlenség lenne azt állítani, hogy a MU-nál most már minden csikó, aki tud egyenest rúgni a labdába, de tény, hogy a 18 éves belga-török-albán-koszovói-hotvát-piréz játékos egy jól sikerült találkozóval hírnevet alapozott meg, saját maga számára.

Januzaj alig 18 esztendősen máris 5 évre szóló hosszabbítást írhatott alá, nem sokkal, az egyébként harmatos Sunderland elleni duplája után. Most minden körülötte forog az Old Trafforodon, pedig hamarosan keserű idők jöhetnek rá, a túlzott elvárások, és az ebből következő nyomás miatt. Ki ne emlékezne a már-már elfeledett hullócsillagokra? Federico Macheda? Kieran Richardson?

Januzajt kérdés, hogy a társak öröme mennyire fogja feldobni, vagy éppen megbénítani, de most a csapat legnagyobb sztárja, a holland Robin van Persie magasztalta az egekbe, a fiatal támadót:
„Ő egy nagyszerű játékos, és én nagy rajongója vagyok. Már a szezon előtt is láttam, hogy van benne valami különleges. Az évek során találkoztam már pár fiatal játékossal, és őszintén mondhatom, hogy ő a legjobb kettőben van. Különleges játékos, nagyon sok gólt, és győzelmet adhat a Manchester Unitednek. Nagyon magabiztos, és látok benne néhány dolgot, és a döntéseket, amiket hoz, olyan, mint én fiatalabb koromban.” – szónokolt van Persie, az ifjú csapattársról.

Balogh József