Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland kupa: Könnyen ment tovább az Ajax; Máris kiestek Bodorék – Videóval!

Végeredményét tekintve, egyetlen meglepetés kiesője sem volt tegnap, a KNVB Beker küzdelmeinek. A legsimábban, a bajnoki címvédő Aajx együttese tudott nyerni, igaz ellenfele nem is a veretesebb mezőnyből került ki.

KNVB Beker (holland kupa) – 3. forduló; keddi eredmények
Az Ajax könnyedén jutott tovább, a magyar válogatott vesztőhelyén, vagyis az Amsterdam ArenAban. Frank de Boer tanítványainak ellenfele, a vasárnapi b-ligás, ASWH Ambacht volt. A kiscsapat természetesen abszolút nem volt a partiban, az amszterdamiakkal, bár egy egyenlítésre még futotta erejéből, igaz a hazai csillagok gyorsan megrázták magukat, és a szünetre már 3-1-gyel mentek. A második félidőre az Ajax visszavett, az így is takarékos lendületből. Ennek ellenére, az izlandi Sigthórsson növelte háromra a különbséget. Persze de Jongék számára fontos is volt a spórolás az erővel, hiszen szombaton rangadót játszanak, a Vitesse ellen.
Eközben persze több első osztályú klub is érdekelt volt. Az Eredivisie újonca, és az egyre jobb formában lévő Breda ráadásul egymás ellen volt kénytelen megmérettetni. A 2-2-es rendes játékidő után, a hosszabbítás már nem hozott döntést, és a hazaiak végül csak tizenegyespárbaj során jutottak, a legjobb 16 közé. Bodor Boldizsár 90 percet kapott a vendégeknél, míg Babos Gábor szokás szerint végig padozott.
A bajnokságban szenvedő Nijmegen csak egyetlen egy rúgott góllal, bár egyet sem kapva jutott tovább, az FC Eindhoven ellen.
Az Utrecht sem remekel idén, és meg is szenvedett, az alacsonyabb ligás Kozakken Boys-szal szemben, és csak a kétszer tizenöt perces ráadásban tudta felülmúlni, vendéglátóját.
A NAC-on kívül pedig még egy Eredivisie klub búcsúzott, mégpedig az ADO, amely Maastrichtban búcsúzott, a kupából.

Ajax – ASWH 4-1
MVV Maastricht – ADO Den Haag 2-1
FC Emmen – Ijsselmeervogel 2-3
FC Eindhoven – NEC Nijmegen 0-1
JVC Cuijk – EVV Echt 3-0
Kozakken Boys – Utrecht 1-2 (1-1) (hosszabbítás után)
Cambuur – NAC Breda 7-6 (tizenegyeseket követően)

Ajax – ASWH:

all goals Ajax 4-1 ASWH – 29-10-2013 Highlights by Sport-Today-2014

Balogh József