Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított Klopp

A Borussia Dortmund sikeredzője, Jürgen Klopp új szerződést írt alá, a sikeres tárgyalásoknak természetesen nagyon örülnek a vezetők is.

A Borussia Dortmund és Jürgen Klopp. E két név összefonódása egy sikertörténetet fed. Klopp 2008 óta ül a BVB kispadján, azóta két bajnok címet nyert (2011,2012), megnyerte a Német Kupát (2012) és tavaly a Bajnokok Ligája döntőjébe is elkormányozta a csapatot. Ezt a szezont sem kezdték rosszul, a másodikok az aktuális tabellán, mindössze egy pont a lemaradásuk az éllovan Bayern München mögött.

“Nem szabad elválasztani, ami összetartozik, ezért hosszabbítottuk meg ismét a vezetőedző és csapata szerződését.” – mondta Hans-Joachim Watzke, majd Klopp így egészítette ki: “Mindegyükünk egy kicsit szerelmes már a kluba és abba a folyatamba, ahogy a dolgok itt haladnak.”

Klopp szerződése eredetileg 2016 nyaráig szólt, ezt további két esztendővel toldotta meg a Ruhr-vidéki alakulat vezetősége – azaz 2018-ig szól jelenlegi kontraktusa. De nem csak Klopp, hanem két segítője, Zeljko Buvac és Peter Krawietz is friss papírokkal rendelkezik.

Micheal Zorc sportigazgató, aki a közeljövőben szintén új szerződést szignálhat így vélekedik Klopp maradása kapcsán: “Jürgen a csapat fejlődése mellett áll. Ő a tökéletes edző a BVB számára.”

Kostyál Balázs