Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött: Hazája helyett Ausztriát irányítja

Marcel Koller az elmúlt két évben végzett munkájával nagy tiszteletet és népszerűséget szerzett magának Ausztriában, két ajánlata is volt, de ő maradt.

Megszületett a döntés: Marcel Koller marad Ausztria szövetségi kapitánya. Az osztrákok az elmúlt hetekben feszülten várták a hírt, hogy dönt a svájci szakember, ugyanis hazája válogatottjához is hívták, Ottmar Hitzfeld utódját látták benne. A világbajnoki selejtezők végén egyébként még az 1.FC Nürnberg is megkereste, a német csapat végül Gertjan Verbreeket ültette le a kispadra.

“Ez volt a futballal kapcsolatban a legnehezebb döntés, amit karrierem során meg kellett hoznom. Két éve kezdtem ezt a projectet az ÖFB-vel és tovább is akarom csinálni.” – mondta Koller.

Koller maradásáért egyébként az osztrákok is tettek, a Facebookon a szövetségi kapitány maradásáért egy oldalt hoztak létre, amely pár hét alatt 50 ezer rajongóra tett szert. A játékosok is nagy megszererették Kollert. “Ez nagy öröm nekünk. Mindenki vele akar továbbdolgozni, azok is, akik nem mindig kaptak lehetőséget. Az előző évben mondtuk neki, hogy vele akarunk továbbdolgozni, ez megérintette, talán ez is szerepet játszik a döntésében.” – mondta Christrian Fuchs, a válogatott kapitánya.

Koller így újabb két évig Ausztriában fog dolgozni, új szerződése 2015-ig szól – amennyiben sikerül a 2016-os Európa Bajnokságra a kvalifikáció autómatikusan meghosszabbodik. Keze alatt az osztrák válogatott sokat fejlődött. A piros-trikósok látványos elemekkel telitűzdelt offenzív futballt játszanak, rengeteg fiatal játékosuk van, így a szakértők nagy fejlődési lehetőséget látnak a csapatban – ezt az is alátámasztja, hogy Koller a VB résztvevő Svájc helyett Ausztriát választotta.

Kostyál Balázs