Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az Atlético nem hagyja meglépni a Barcát

Az Atlético Madrid büntetőkkel fektette két vállra a Granadát és továbbra is tapad a Barcelonára. Hazai pályán kapott ki a Villarreal.

Granada – Atlético Madrid 1-2 (0-1)
G.: Ighalo (90.) ill. Costa (38.-büntetőből) Villa (78.-büntetőből)
K.: – ill. Filipe (89.)

Több mint 16 ezer néző volt kíváncsi a Nuevo Los Cármenes Stadionban arra, hogy kedvenceik mire mennek a jó formában lévő Atlético Madrid ellen. A csapatok harciasan kezdték a mérkőzést, sok szabálytalanság tarkította az első félidőt, mindkét oldalon szép számú lövéssel, azonban, míg a Granada lövései rendre elkerülték a kaput, addig a Matracosoknál 5/4 volt ez a mutató és az egyikből gól is született, igaz tizenegyesből. Villával szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, a Gonzalez Gonzalez játékvezető által megítélt büntetőt ki más lőhette volna, mint a nagy kedvvel játszó Diego Costa, aki nem is hibázott, a kapu jobb oldalába lőtt. Fernandez kapus az ellenkező irányba vetődött, így esélye sem volt. Ez volt az idei szezonban a 12. gólja a madridi támadónak, így újra átvette a vezetést a góllövőlistán. A brazil-spanyol kettős állampolgárságú játékos körül mostanában forrnak az indulatok brazil részről, ugyanis Costa a nyári világbajnokságon a spanyol válogatott mezét szeretné magára húzni. Nyom részesült sárga lapos figyelmeztetésben az utolsó másodpercekben, majd következett a szünet. A Granada játékosának ez volt szezonbéli ötödik sárgája, így a következő, Levante elleni meccset majd kihagyja.

A második játékrész hazai próbálkozásokkal indult, majd Alcaraz edző egy cserével próbálta frissíteni csapatát a 60. percben, de megint a vendégek szereztek gólt, ismét büntetőből, az ítélet végrehajtó ezúttal azonban David Villa volt. A bal alsóba helyezte a bőrt, a kapus ezúttal is az ellenkező irányba mozdult. Történt mindez az összecsapás 78. percében. A szabálytalankodó Murillo pedig begyűjtött egy sárgát. A Matracosok tartották az eredményt és erre rá is fizettek. Előbb Filipe kapta meg második sárgáját a 89. percben, majd egy percre rá szépítettek a hazaiak, Odion Jude Ighalo fejelt a kapuba, beállítva ezzel az 1-2-es végeredményt. Simeone fiai egy ponttal vannak csak lemaradva a Barcelona mögött, és öttel mennek a királyiak előtt. A Granada a 14. tizenegy ponttal.

Villarreal – Getafe 0-2 (0-1)
G.: Marica (5.) Sarabia (90.)
K.: Iniguez (39.) ill. –

Az El Madrigalban közel 16 ezer szurkoló nézte döbbent csendben az 5. perc eseményét, amikor Ciprian Marica vezetést szerzett a vendégeknek. A hazaiak összeszedték magukat, rendezték soraikat a gyors bekapott gól után, birtokolták a labdát, uralták a meccset, de gólig nem jutottak. Lövések mindkét oldalon akadtak szép számmal, ám a kaput többször találták el a vendégek és egyből ugye gól is született. Sokat szabálytalankodtak a játékosok, aminek meg is lett az eredménye. A találkozó 39. percében a hazaiak védőjét, Iniguezt küldte le a pályáról egyből piros lappal Fernandez játékvezető. A Villarreal tehát nehéz helyzetbe került.

A második játékrészben a hazaiak mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében. Az emberhátrány ellenére náluk volt többet a labda, megvoltak a lehetőségeik, de nem született belőlük gól. Uche és Dos Santos is csak helyzetekig jutottak. Aztán jött a csattanó az utolsó percben! Pedro Leon passzolt Sarabiahoz, aki nem is hibázta el. A vendégek 2-0-ra nyertek és az Európa Liga indulást érő hatodik helyen állnak. A Villarreal veresége ellenére maradt a negyedik, de ha az esti meccsen nyer a Bilbao, akkor helyet cserélnek a felek a táblázaton.

Balinho