Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Gólözön a Bernabéuban – videóval

Nagy iramú, de sok hibával és gyenge középpályás védekezéssel tarkított meccsen a Real Madrid 7-3-ra nyert a Sevilla ellen. Ronaldo mesterhármast ért el, Bale és Benzema dupláztak.

Real Madrid – Sevilla 7-3 (3-2)
G.: Bale (13.,27.) Ronaldo (32.,60.,71.)  Benzema (53.,80.)  ill. Rakitic (38.-11-es, 63.) Bacca (40.)
K.: Mbia (76.)

Úgy indult a mérkőzés, ahogy azt a Madrid szurkolók a legszebb álmaikban szokták elképzelni, a csapat fél óra alatt hármat hintett ellenfelének. Isco ugyan a 4. percben még keresztbe előtte a labdát a kapu előtt, de kilenc perccel később a walesi Gareth Bale előbb Benzema labdáját kissé jobbról, tizenegy méterről ballal nyeste fel a jobb felsőbe, majd a 27. percben szabadrúgása a sorfalon megpattanva becsapta Beto kapust és vágódott a kapu jobb oldalába. Öt perccel ezután Ronaldo tizenegyesből módosította 3-0-ra az állást. Isco ellen szabálytalankodtak a 16-os oldalvonala előtt, de a bíró tévesen büntetőt ítélt. A vendégek kapusa rajta volt a kapu bal oldalába tartó lövésen, de az erős és pontos volt, így nem védhetett. Ekkor minden Madridista hátra dőlhetett, azonban a Sevilla nem törődve bele az állásba, tovább rohamozott, támadásaik és kontráik rendre veszélyesek voltak. Teixeira Vitienes játékvezető úgy gondolta, ha adott egy 11-est a hazaiaknak, akkor ad egyet a vendégeknek is. Figueras esett el a büntetőterületen belül, amikor Ramos finoman hozzáért a hátához. A spanyol még egy sárgát is kapott érte. A vendégek játékosa előtte gyanús kézmozdulattal vitte el a labdát Marcelo mellett. Rakitic volt az ítélet végrehajtó és nem hibázott, bár Diego Lopez érezte a jobb alsót, de nem háríthatott. Két percre rá Vitolo játszotta át Arbeloát a bal szélen, betett labdáját Jairo az alapvonalról Bacca elé pöcizte, aki nem hibázott. 3-2 lett az állás a 40. percben. Az eredmény aztán a félidőig már nem változott.

A második játékrészre mindkét csapat úgy jött ki, hogy a nézők tudták, ez a meccs nem marad 3-2. Erről előbb a királyiak gondoskodtak, a sokat kritizált Benzema Bale jobbról betett labdáját vette át úgy tíz méterre a kaputól, egyet tolt rajta majd a kapu bal oldalába gurított. 4-2. Történt mindez az 53. minutumban. Hét perccel később megint elrobogott Bale a jobb szélen, ezúttal is jól centerezett középre, jött Ronaldo, lőtt és Beto, a honfitárs csak beleütni tudott a labdába. 5-2. Ez volt a walesi második gólpassza. Újfent meg lehetett nyugodni Madridban. Ronaldonak ez volt a 10. gólja az idei bajnokságban és a 156. a Ligában, ezzel beérte Puskás Ferencet. A 64. percben Illarrát váltotta Alonso, aki 167 nap után játszott újra tétmeccsen a Blancok színeiben. Mire a riporter mindezt elmondta, szépített a Sevilla, ezúttal is a horvát Rakitic volt a gólszerző, egy szépségdíjas találattal, amit tizenhatról gyönyörűen csavart a bal felsőbe. A forduló gólja is lehet majd ez a találat. Húsz perccel a vége előtt Ronaldo megszerezte harmadik gólját Benzema gólpasszából. Lövésébe belevetődött Pareja, akin megpattanva hullott a kapu jobb oldalába labda. Beto tehetetlen volt. A francia is a második aszisztját jegyezte.  CR pedig megelőzte Panchot a csapat házi góllövő listáján és beérte a 11 gólos Costát . 6-3 volt ekkor az állás és még hol volt a vége! Ismét a bíró percei következtek, újabb büntetőt ítélt meg a vendégeknek. Ronaldo szabályosan szerelt a tizenhatos vonalánál, de Vitieres másként látta. Rakitic azonban csúnyán fölé bombáztaa tizenegyest! Carlo Ancelotti sem bírta már idegekkel, előbb a tartalék játékvezetővel veszekedett, majd a bíróval. A 76. percben M’Bia sárgát érően lecsapta a csereként beállt Modricot, és mivel ilyen színű kártyája már volt, mehetett zuhanyozni. A vendégek nem bírták kihúzni újabb kapott gól nélkül a hátralévő negyed órát, a 80. percben Benzema fejelte okosan a jobb alsóba Marcelo beadását, kialakítva ezzel a 7-3-as végeredményt.
Voltak sokgólos mérkőzései a két csapatnak a rég- és a közelmúltban is, de tizenegy gólt még egy találkozójuk sem hozott, most ez a rekord is megdőlt, nyilván a Sevilla játékosai lemondtak volna róla. A Real 25 pontos és tapad a Barca-Atlético párosra.

Osasuna – Rayo Vallecano 3-1 (2-0)
G.: Oier (1.) Riera (13.) Torres (58.) ill. Galvez (71.)
K.: De las Cuevas (66.)

A másik mérkőzésen a pamplonaiak nagyon jól kezdték a mérkőzést, az 1. percben Torres passzát Oier fejelte a kapuba, és még negyed óra sem telt el, amikor Riera növelte a hazaiak előnyét. Az Osasuna ezután visszavett a tempóból, tartották az előnyüket, az ellenfél szórványos támadási nem jelentettek nagy veszélyt Fernandez kapujára. Niguez kapott még sárgát a vendégektől a 30. percben.
A második félidőben Torres a gólpassza mellé egy gólt is feljegyezhetett, megnyugtató előnyhöz juttatva ezzel csapatát. A 66. percben Ayza Gamez játékvezető egyből piros lapot mutatott fel az Osasuna játékosának, De las Cuevasnak. A hazaiak tehát megfogyatkoztak a félidő második felére. Ezt ki is használták a vendégek, akik sokadik kísérletüket a 71. percben váltották gólra. Az eredmény ezután már nem változott, a hazaiak 3-1-re nyertek és feljöttek a kieső zónából a 16. helyre. A Rayo a 18. pillanatnyilag.

Balinho

http://www.youtube.com/watch?v=5V1tgubV6tY