Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mondjuk a magunkét: Ibrahimovic megkaphatja-e, az idei Aranylabdát? – Új sorozat a Fociclubon!

Az utóbbi időben, a fociclub.hu Szerkesztősége elkezdett törekedni arra, hogy minél közelebb hozza Olvasóihoz, Követőihez a hírek „gyártóit”, és megismertesse ezzel a remek, és sokszínű, ám hűséges közönséggel, egyedi, és független véleményét. Úgy gondoljuk, hogy a mi szavunkban, akár egyet ért, akár nem, bízhat, a Kedves Olvasó, ugyanis mi nem állunk egyetlen egy cég, politikai nézet befolyása alatt.

Legfrissebb témánk, amit a szerkesztőség több tagjával is megvitattunk, nem kifejezetten, a magyar labdarúgást éríntő kérdés, ám mivel a világ egyik legjobb játékosáról van szó, sokakat érdekelhet véleményünk, az ügyben. Már egy hete történt, hogy Zlatan Ibrahimovic négyet vágott, az Anderlechtnek. Hétvégén viszont megint nem domborított a PSG csatára, azonban mégis többen emlegetik, mint az Aranylabda egyik várományosát. Bár valljuk be, valóban nem sok esélye van erre. Persze-e sorok írója, mint az oldal francia futball felelőse, nem restellett, a kollégák véleményére támaszkodni, hogy kinek mi a véleménye, a svéd Aranylabda esélyeivel kapcsolatban, és úgy egyáltalán, ki mit gondol, a magyar válogatott réméről. Valóban csak egy futball „kurva” lenne, vagy napjaink sokoldalú támadójának prototípusáról van szó? Szóval jó játékos? Vagy sem? És mennyire? És ha nem, miért ennyire túlértékelt, hogy már majd’ 160 milliót kifizettek érte, az elmúlt években?

Kostyál Balázs, a fociclub.hu osztrák futball mindentudója:
“Zlatan Ibrahimovic. A név, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A név, amely egy olyan embert takar, akiről mindenkinek megvan a maga véleménye. Egy zseni. Egy tehetség. Egy bunkó. Zseniális gólokat szerzett, mindegy, hogy ollóznia kell, távolról lőni, egyszerűen mindent meg tud úgy oldani, hogy a védők és a kapusok esélytelenek vele szemben. Ez szerintem a tény. A személyisége olyan, amilyen. Érdemel-e Aranylabdát? Azért, a pályafutásért, amit maga mögött tud feltétlenül. Mindössze egy csapatban vallott kudarcot, de ott sem a képességeivel akadtak gondok, egyszerűen nem illett bele egy rendszerbe. Az Aranylabda. Én már évek óta röhögve és komolytalanul nézem ezt az eseményt. “Feszültség”, majd a díjazott… Persze, Lionel Messi zsenialitása vitathatatlan, de sokszor mintha nem az egy szezonban mutatott produkciót vennék figyelembe, ez alapján Franck Ribéry idén simán nyerne, de benne van a pakliban, hogy ismét a kis argentin kapja a díjat. Ibrahimovic szerintem esélytelen erre. Rúgja a gólokat, nyer a PSG-vel ezt-azt, kijuthat még a Világbajnokságra is, de nem lesz aranylabdás.”

Gavalovits Sándor, a női NB1 megszállott tudósítója:
“Elismerem, hogy kiváló támadó, bár az, amikor lelépett a Juvétól a kizárás évében, az egy unszimpatikus lépés volt. Emberként nem a kedvencem, akárcsak játékosként, de az Aranylabdára szerintem idén Ribéry nagyobb eséllyel pályázik – én legalábbis a franciának adnám. A másik, ami szúrja a szemem, hogy nem éppen a hűség mintapéldánya. Illetve az egyik stockholmi válogatott meccsen elkövetett alattomos utánrúgása, ami miatt Juhász Roli majdnem megsérült. Azért sem szeretem, mert mindig kibabrált velünk az utolsó pillanatokban. Szerintem sokkal többre vihette volna, ha szerényebb, és nincs ekkora egója a semmire. Ugyanis mit ért el bajnoki címeken kívül? Nemzetközi kupákban nem nyert, válogatottjában is vezérként leszerepelt minden világversenyen, ahova kijutott. Az meg kicsit nonszensz, hogy pályafutása eddigi tizenvalahány csapata összesen 160 milliót kicsengetett érte. Remélem, többet nem kell látni magyar-svéd meccsen, mert már kicsit unalmas. Mi lesz a következő állomása? Jöhetne az NB I-be levezetni.”

Varga “Balinho” Balázs, a fociclub.hu legtapasztaltabb újonca:
“Egy ismerősöm azt mondta a minap, Ibrának adná idén az Aranylabdát. Én azt mondtam, hogy szerintem nem fogja megkapni. Van ez a Messi-CR páros, akik már évek óta ott vannak a top 3-ban (nem érdemtelenül, tegyük hozzá), és valaki mindig érkezik melléjük. Aki szerintem idén Ribéry lesz, és nálam ő lenne a befutó. Hacsak Platini másként nem dönt. Ibra válogatott szinten nem érhet el sikereket, csak a klubjában. Ha egyszer olyan csapatban lesz, amellyel megnyer mindent (bajnokság, kupa, BL, Európai Szuperkupa és Világkupa), sok, és szép gólokat szerez, meccseket dönt el stb., akkor meglehet neki túl a harmadik X-en. Mert egy fantasztikus játékos még mindig! Nálam jelen pillanatban ő az egyik legnagyobb 9-es. (noha 10-essel játszik)
A hozzászólások között természetesen izgatottan várjuk a Ti véleményeteket is, Ibrahimovic-csal, és az Aranylabdával kapcsolatban!”

Balogh József