Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Németh újra beköszönt; Botlott a Feyenoord!

Remekül kezdődött, már minimum egy légiósunknak, a hollandiai hétvége. Eközben, a bajnoki címről álmodozó Feyenoord, egy nem várt buktatóba ütközött, az egyik újonc otthonában. Következzenek a részletek!

Eredivisie – 10. forduló; Szombat
A kiesőzónától egyre távolodó Roda, ma kora este idegenbe, Waalwijk városába látogatott. A helyi RKC volt az a csapat, amelyben bemutatkozott, a magyar válogatott Németh Krisztián, sőt, azóta is a csapatot edzi, a Nemzeti Csapat korábbi kapitánya, Erwin Koeman. Légiósunk pedig igen kellemetlen, és csípős borsot tőrt, egykori kenyéradója orra alá. A hazai gárda ugyanis hiába szerezte meg a vezetést, a második félidő elején, pár perc elteltével, Németh Krisztián egalizálni tudott. A magyar csatár mellesleg már az ötödik bajnoki gólját lőtte, amivel a góllövőlista élmezőnyébe lőtte magát. Az MTK, és a Liverpool nevelése végül a 77. percig volt a pályán, helyére pedig szokás szerint Frank Demouge állt. A holland játékos pedig köszönte szépen, és megszerezte a győzelmet is, a kerkradeieknek.

RKC Waalwijk – Roda JC 1-2
Gólszerzők: Amieux (47. perc), illetve Németh (53.), Demouge (84.)

Hiába minden, a Feyenoord úgy tűnik, nem képes kilépni a saját árnyékából, és mindig a legváratlanabb helyzetben, pontosabban meccseken képes a ponthullajtásra. A rotterdamiak ezúttal Deventerbe látogattak. A vendéglátó Go Ahead nem sokat mutatott abból a lelkes játékból, amihez az idény eleje hozzá szoktatták rajongóikat. Ennek megfelelően, egygólos Feyenoord előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. Ám a második játékrészre, mintha egy másik Eagles futott volna ki. Hamar jött az egyenlítés, igaz a Immers gólja ismét vendég előnyt jelentett. A hajráig úgy is nézett ki, hogy a Feyenoord akár ideiglenesen az élre is állhat, ám végül meg kellett elégedniük a 2-2-vel, és az érte járó egy ponttal. Az újonc együttes megmentője, a veterán csapatkapitánya, és támadója, Marnix Kolder volt.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-2
Gólszerzők: Amevor (48. perc), Kolder (89.), illetve de Vrij (17.), Immers (63.)

Idénybeli legjobb játékát mutatta be, a szezon eddigi részében, jobbára vergődő Utrecht. A hazaiak négyet vágtak a Bredának. A NAC kezdőjében, a védelem baloldalán szerepelt, nem túl meglepő módon, a korábbi magyar válogatott Bodor Boldizsár. A 31 éves bekk, a 86. percig volt a pályán. Babos Gábor, szokás szerint, a cserekapus szerepét töltötte be.
Utrecht – NAC Breda 4-2
Gólszerzők: Ayoub (16. perc), Toornstra (63., 83.), Mulenga (81.), illetve Verbeek (36.), Hadouir (86.)

Későbbi eredmény:
Heerenveen – Vitesse Arnhem
Twente – Ajax

Balogh József