Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lampard: Egyszer nők is játszanak majd, a férfi csapatokban!

Úgy tűnik, hogy nem csak Magyarországon van rohamosan terjedőben, a női futball népszerűsítése. Bár Anglia jóval előrébb jár nálunk, a hölgyek labdarúgásának terén is, még ott is elkél a reklám, főleg ha az egy neves személyiségtől származik.

A Chelsea középpályás csillaga, a 35 esztendős Frank Lampard elárulta véleményét, miszerint egyszer, a talán nem is olyan távoli jövőben, a legjobb női játékosok, akár a férfiak csapataiban is szerepelhetnek majd, hiszen a gyengébbik nem labdarúgása óriási fejlődésen megy éppen most is keresztül.

„Nem látom okát, mi szólna ellene. A női labdarúgás fantasztikusan fejlődött, az elmúlt 5-10 év alatt. Eddig igazi dinoszauruszok voltunk ebben a kérdésben, hogy ez a férfiak játéka. De manapság már nagyra értékeljük, a női labdarúgók készségeit.” – kedveskedett, egy kicsit az ITV nézőinek Lampard, aki „éppen” most mutatta be gyerekeknek szóló könyvét, a „Frankie Magic Football-t”.

Nos, egyelőre valóban elképzelhetetlen lenne, hogy miként oldanák meg fair módon, hogy vegyes csapatok játszanak, profi keretek között, de a jövő útjai kifürkészhetetlenek.

Apró adalék a hírhez, hogy pont 10 éve történt, hogy az olasz Perugia extravagáns elnöke, Luciano Gaucci a csapathoz próbálta csábítani, a női labdarúgás valaha volt egyik legnagyobb alakját, a német Birgit Prinzet, és a svéd Hanna Ljungberget, ám a dologból nem lett semmi. Akkoriban hatalmas volt a szurkolók, a média, és az egész közeg felháborodása, az ötlet nyomán. Kérdés, tíz esztendő elteltével miként reagálnának az emberek, egy ekkora horderejű történetre. Talán egyszer valóban meglátjuk…

Balogh József