Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi beharangozó: Nehéz feladat előtt a Dortmund, rekorder lehet a Bayern

A német pontvadászatban a hétvégén a 11. fordulót bonyolítják majd le. A Dortmund a svábok ellen játszik, a Bayern sienheimba látogat.

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart:
Aki látta azt a meccset, sosem feledi. E két együttes 2012-ben, a Signal Iduna Parkban 4-4-et játszott, az lett abban a szezonban az idény mérkőzése. “Az előző években mindig jó meccsek voltak, a 4-4 persze felejthetetlen. Talán kényelmetlen ellenfél vagyunk a Dortmund számára, a BVB elleni meccsek mindig örömöt okoztak nekünk.” mondta Georg Niedermeier, a VfB védője. A találkozó az előző idények és a két csapat játékstílusa alapján igen nagy sebességű és sok helyzettel tarkított lesz. Mindkét együttes jó formában van, a Dortmund története legjobb startját produkálta, a Stuttgart pedig nem veszített a banjnokságban még Thomas Schneider edzővel. Robert Lewandowski és Vedad Ibisevic onták a gólokat, Marco Reus és Alexandru Maxim mesterien irányítják az offenzív játékot. A plusz pikatntériát pedig Moritz Leitner személye jelenti, aki a Dortmund kölcsönjátékosa a sváboknál.

Várható kezdőcsapatok a Bundesliga.de szerint:
Dortmund: Weidenfeller – Großkreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer – Bender, Sahin – Aubemeyang, Mhitaryan, Reus – Lewandowski
Stuttgart: Ulreich – Sakai, Niedermeier, Schwaab, Boka – Kvist, Gentner – Harnik, Maxim, Traoré – Ibisevic

TSG 1889 Hoffenheim – FC Bayern München:
A legjobb támadósor a legjobb védelem ellen. A Hoffenheim eddig 25-ször talált be a Bundesligában, a Bayern mindössze hatszor kapitulált. Az esélyes mindezek ellenére a vendég együttes, akik 13 egységgel gyűjtöttek eddig többet, mint az aktuális rivális. Amennyiben a Bayern München nem kap ki – valljuk be őszintén, hogy erre elég nagy esély mutatkozik -, akkor beállítják a Hamburg rekordját, akik 36 ligameccsen nem kaptak ki még az osztrák Ernst Happel irányítása alatt. A Hoffe még sosem tudott győzni a Bayern ellen, de hazai közönsége előtt mindig megszorongatta a német rekodbajnokot, három döntetlent értek el és két egygólos vereséget. Lesz egy visszatérő is, Javi Martínez hosszú sérülése után ismét a gyepre léphet.

Várható kezdőcsapatok a Bundesliga.de szerint:
Hoffenheim: Casteels – Beck, Abraham, Süle, Salihovic – Polanski, Strobl, Rudy – Volland, Modeste, Firmino
Bayern: Neuer – Lahm, van Buyten, Boateng, Alaba – Martínez – Robben, Müller, Schweinsteiger, Ribéry – Mandzukic

SV Werder Bremen – Hannover 96:
A forduló a Nordderby-vel zárul, a Bremen otthonába látogat a Hannover. A hazai csapat nincs igazán jó formában, viszont jelenlegi riválisuk ellen mindössze egyszer kaptak ki a Weser-stadionban. A vendégek sem érkeznek olyan jó passzban, az előző két találkozójukat egyaránt elveszítették. Erre a találkozóra viszont ganartált, hogy összekapják magukat a csapatok, hiszen egy igazi észak-német rangadó következik.

Várható kezdőcsapatok a Bundesliga.de szerint:
Werder: Mieletz – Fritz, Lukimya, Caldirola, García – Kroos, Makiadi – Élia, Hunt, Junuzovic – Kobylanski
Hannover: Zieler – Sakai, Sané, Schulz, Pocognoli – Andreasen, Hoffmann – Stindl, Prib, Huszti – Sobiech

A Bundesliga 11. fordulójának programja:

Péntek:

20:30; Borussia Dortmund – VfB Stuttgart/ Eurosport2

Szombat:

15:30; TSG Hoffenheim – FC Bayern München
1.FC Nürnberg – SC Freiburg
Hamburger SV – Borussia Mönchenglabdach
Eintracht Braunschweig – Bayer 04 Leverkusen
Hertha BSC – FC Schalke 04
18:30; Eintracht Frankfurt – VfL Wolfsburg/ Eurosport2

Vasárnap:

15:30; FC Augsburg – 1.FSV Mainz 05/ Eurosport2
17:30; SV Werder Bremen – Hannover 96/ Eurosport2

Viel Spaß!
Kostyál Balázs