Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Nyert a BVB, triplázott Lewandowski

A Bundesliga 11. fordulójának nyitómeccsén a Signal Iduna Parkban gólparádét rendeztek. Robert Lewandowski háromszor is eredményes volt.

A kezdőcsapatokban mindkét oldalon meglepetések voltak: Neven Subotic helyett Sokratis került a Dortmund védelmébe, míg a vendégeknél Moritz Leitner és Timo Werder volt a váratlan személy, de Karim Haggui is bekerült a csapatba. A vezetést a vendégek szerezték meg, Alexandru Maxim szöglete után Haggui fejelt a kapuba. Erre egy másik szögletgóllal válaszolt a BVB, Nuri Sahin csavarása után Sokratis volt eredményes. Majd gyorsan sikerült a fordítás is, Marco Reus szlalomozott át a védelmen majd kilőtte a bal alsót. A játékrész végén a fiatal Werner ellen elkövetett szabálytalanságért büntetőt lehetett volna fújni, a sípmester azonban máshogy látta az esetet.

Nagyon lendületesen jött ki a kabinból a Borussia. Robert Lewandowski Reus sarkazása után betalált, majd a középkezdés után ismét betalált a lengyel, Henrkihk Mikitaryan ívelte elé a labdát. A hajrában jött a harmadik is. A Stuttgart igen hitehagyott lett, a Dortmund pedig továbbra is támadott. A becserélt Pierre-Emerick Aubemeyang egy emelés után megszerezte a hatodik dortundi gólt is.

A Dortmund ezzel a tabella élén éjszakázik, a Stuttgart hét gólos veretlenségi sorozata pedig immáron a múlté.

Bundesliga 11. forduló, péntek: 

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart: 6-1
Gólszerzők: Sokratis 19. Reus 22. Lewandowski 55.,56.,72. Aubemeyang 81. ill. Haggui 13.

Kostyál Balázs