Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Rangadó vár az Ajaxra; Feledteti a kupafiaskót a PSV?

Talán nem írunk nagy badarságot, ha ismét egy változatos, és szokás szerint izgalmakban bővelkedő Eredivisie játéknapot harangozunk be. A holland bajnokság manapság a legkiegyenlítettebb, ám mégis magas színvonalú pontvadászat. Lássuk, az e hétvégi programot!

Eredivisie; 12. forduló
2013. november 1. Péntek
RKC Waalwijk – NAC Breda 20:00
A fordulót, a Bodor Boldizsár, és Babos Gábor fémjelezte Breda, waalwijki vendégjátéka nyitja. Az RKC a minap remek erősítést hajtott végre, ugyanis szerződtette, az Ajax korábbi neveltjét, Evander Snot, akit korábban a Ferencváros is megpróbált magához csábítani. A védekező középpályás azonban egyelőre még aligha lesz ott a pályán, így a NAC-nak jó esélye lehet, a pontszerzésre, így palástolva, a hétközi, Cambuur ellni kupabúcsút. Mellesleg a hazaiak előnyére válhat, hogy ők már korábban kiestek a KNVB Bekerből, így több idejük volt a felkészülésre.

2013. november 2. Szombat
Ajax – Vitesse Arnhem 18:45
AZ Alkmaar – ADO Den Haag 19:45
Twente – NEC Nijmegen 19:45
PSV Eindhoven – PEC Zwolle 20:45
A szombatot már a mainál combosabb találkozó, sőt az egész hétvége legrangosabb találkozója nyitja. Az elmúlt három szezonban rendre bajnoki címet szerző Ajax, azt a Vitesse-t látja vendégül, amely bár nem olyan meggyőző, mint tavaly ilyenkor, mégis képes ott lenni az élmezőnyben, hiszen kerete továbbra sem nevezhető gyengének. A két gárda mellesleg szinte napra pontosan egy éve (2012. november 3-án) ugyanúgy az Amsterdam ArenAban csapott össze, mint holnap fog. Akkor az arnhemiek hatalmas meglepetésre, 0-2-re győzedelmeskedtek, Wilfried Bony duplájával. És szinte most is megjósolhatatlan, hogy mi fog történni. Nem úgy, mint a Twente, és az Alkmmar meccsein. Az éllovas enschedeiek, a kiesés ellen hadakozó Nijmegent, míg a Dick Advocaattal hatalmas javuláson átmenő AZ, a szintén bukdácsoló ADO-t fogadja.
A holnap zárásaként, a Philips Stadionban vendégeskedik, a Zwolle. A PSV a sebzett vadra hasonlít, ugyanis legutóbbi négy tétmeccsén háromszor is kikapott. Ennek ellenére könnyen elképzelhető, hogy lendületből tönkre veri Phillip Cocu legénysége, a hullámzó teljesítményre képes, de még így is ötödik PEC-et.

2013. november 3. Vasárnap
A vasárnap már könnyedebb matiné programmal igyekszik ébren tartani mindenki, pedig ekkor lesznek pályán a magyarok csak igazán. Szinte hihetetlen módon, a Sport Televízió egyik csatornája sem tűzi képernyőjére, a magyaros rangadót, vagyis a Groningen – Roda derbit. Pedig mindkét klub egész jó formában van, Kiváltképp a vendég Roda, amely szeptember 15. óta már nem talált legyőzőre, sőt pár nap alatt kétszer is megverte a PSV-t. Németh Krisztián, a kerkradeiek gólzsákja hét közben pihent, gyaníthatóan kisebb sérülés miatt padozott a kupában, ám a hétvégén már ismét bizonyíthat, a Groningen ellen. A hazaiaknál, gyaníthatóan ismét csak csereként, de valószínű, hogy szóhoz fog jutni, a Liverpooltól kölcsönben szereplő Adorján Krisztián is.
Kíváncsian várjuk, hogy a Feyenoord kilábal-e, a kisebb hullámvölgyből, ugyanis a hónap eleje óta nyeretlen a bajnokságban, és így vissza is csúszott, a 8. helyre. A rotterdamiak áldozata, az újonc Cambuur lehet.
A Heerenveen, Otiga Kenny vezette védelme, és Alfred Finnbogason fémjelezte támadósora ismét bizonyítási lehetőség előtt áll. Marco van Basten tanítványai, az Utrechttől zsákmányolhatnak pontot, pontokat, és lökhetik azt, akár már most, a dicstelen osztályozós zónába.
Groningen – Roda JC 12:30
Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 14:30
Cambuur – Feyenoord 14:30
Utrecht – Heerenveen 16:30

A bajnokság állása:
1. Twente 19 pont (+16)
2. Ajax 19 pont (+9)
3. Alkmaar 19 pont (+2)
4. PSV 18 pont (+11)
5. PEC 18 pont (+8)
6. Vitesse 18 pont (+4)
7. Groningen 18 pont (0)
8. Feyenoord 17 pont (+4)
9. Roda 16 pont (-3)
10. Breda 15 pont (+6)
11. Heerenveen 15 pont, (+3)
12. Heracles 14 pont
13. Go Ahead 13 pont
14. Cambuur 12 pont (-1)
15. Utrecht 12 pont (-9)
16. ADO 10 pont
17. NEC 8 pont
18. RKC 6 pont.

Balogh József