Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Egy félidő elég volt a PSG-nek – Még Ibra nélkül is!

Állítólag fáradtság (térd) miatt nem játszott ma este Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain színeiben, hogy így rápihenhessen, a hétkőzi, Anderlecht elleni BL meccsre. Persze a fővárosiaknak így sem lehetett ellenfele, a Lorient.

Ligue 1; 12. forduló
A Lorient tavaly szenzációs évet zárt, igaz az eleje akkor is döcögősen indult, Christian Gourcuff tanítványai számára. Ám a bretagne-i kiscsapat az új szezont még gyatrábban kezdte, és ma még annyi esélye sem volt a PSG ellen, mint az előző idényben.

A párizsiak nagyon gyorsan el is kezdték érvényesíteni a papírformát, és már a 3. percben vezetéshez jutottak, a brazil Lucas Moura góljával. Azt ezt követő mezőnyfölény, klasszikus macska-egér színjátékot takart, és a szünet előtti hajrában el is döntötte a címvédő, a három pont sorsát, ugyanis előbb Ménez, majd a házi góllövőlista éllovasa, Édinson Cavani fejelt a kapuba. A fordulás után hiába vetette vissza a tempót, Laurent Blanc, okosan takarékoskodva, a közelgő Bajnokok Ligája megmérettetésre, ezzel nem tudott élni, a Lorient. Sőt, az uruguayi sztár, Cavani a végső negyedik szöget is beverte a vendégek hálójába, a 81. minutumban.

A PSG sikerével, hárompontnyira lógott meg, a második Monacótól, amely így győzelmi kényszerben kell, hogy játsszon vasárnap este, a Lille otthonában.

Paris Saint-Germain – Lorient 4-0
Gólszerzők: Lucas (3. perc), Ménez (39.), Cavani (43., 81.)

A 12. forduló teljes előzetese itt olvasható!

Balogh József