Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es VB: A címvédő kiejtette a brazilokat!

Ma került sor, az Egyesült Arab Emirátusokban, a 17 év alattiak világbajnokságának első két negyeddöntőjére. Előbb Honduras, és Svédország, majd az egyik rekordgyőztes, vagyis Brazília, és a címvédő Mexikó ütközött meg.

U17-es Világbajnokság; negyeddöntők
Honduras – Svédország 1-2
Gólszerzők: Velasquez (37. perc), illetve Rakip (68.), Berisha (74.)
A CONCACAF zónában, az egyik legerősebbnek számító utánpótlással rendelkező Honduras, az első félidőben hiába szerezte meg a vezetést. Ugyanis a közép-amerikai válogatott kapitánya, Eugenio Umanzor többször is rosszul nyúlt bele a meccsbe cseréivel, és taktikai változtatásaival, így megásta saját csapata sírját. A svédek, akik alig élték túl a csoportkört, a második játékrész derekán kétszer is betaláltak, így kiharcolták az elődöntőbe jutást, ahol az Uruguay – Nigéria párharc győztesével nézhetnek farkasszemet.

Brazília – Mexikó 1-1; tizenegyesekkel: 10-11
Gólszerzők: Nathan (85. perc), illetve Ochoa (80.)
A japán együttesen kívül, a „Selecao” fiataljai voltak csak arra képesek, hogy 100%-osan, azaz hibátlanul abszolválják, a csoportküzdelmeket, így a többség a dél-amerikai csapatot minimum, a legjobb négy közé várta. Csakhogy az eredmények alakulásának köszönhetően, a torna talán két legerősebb együttese már most, a negyeddöntőben összefutott egymással. A 80. percig 0-0-ra állt a találkozó, majd egy gyors gólváltást követően ismét hosszabbításra volt lehetőség. Nos, végül ez be is következett, ám a 30 perces ráadás nem hozott gólt, így a mindig drámai tizenegyesekre került sor. Ott pedig történt, ami történt: a harmadik sorozatban, a mexikói Rivas hibázott, és már az utolsó, ötödik brazil rugó következett, Barbosa, akinek csak be kellett volna találnia, és ők mentek volna tovább. Ám utóbbi hibázott. Apró adalék, hogy végül mindkét hálóőr rúgni kényszerült, és nem hibáztak! A 11-11 lövő után, a sorozat újra kezdődött, így az először betaláló Mosquito hibázott a dél-amerikaiaktól, míg a címvédőtől Díaz újra bebombázta a labdát. Így drámai küzdelem végén, Mexikó jutott a legjobb négy közé, ahol a döntőbe kerülésért, a holnapi, Argentína – Elefántcsontpart meccs továbbjutójával küzdhetnek meg.

Balogh József