Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Piqué ismét odabökött egyet a Realnak!

Gerard Piqué nem tesz le azon szokásáról, hogy üzengessen a blancóknak. A Barca hátvédje a tegnapi Espanyol elleni 1:0-ás győzelem után jó szokásához híven nem feledkezett meg említést tenni a Realról sem az újságírók előtt !

A Barca nyögvenyelősen, és akadozó játékkal győzte le 1:0-ra a városi rivális Espanyolt a Camp Nouban a spanyol bajnokság 12. fordulójának pénteki nyitómeccsén. A mérkőzés után Gerard Piqué a Barca spanyol válogatott hátvédje állt az újságírók rendelkezésére.

A sajtó munkása természetesen megemlítették Piquének, hogy csapata ismételten elmaradt korábbi önmagához képest, és eléggé fásultan futballozott. Piqué roppant frappáns kitérő választ adott arra, hogy miért is játszott így a Barca.

“Önök most kritizálnak minket? El se tudom képzelni, hogy milyen kérdésekkel bombáznának, hogyha az elmúlt 5 évben csak egy spanyol bajnoki címet, és egy Király-kupát nyerünk!” – felelte Piqué. Aki elsőre nem tudná, a Barca hátvédje ezzel a kijelentésével odabökött egyet az elmúlt 5 évben mindössze két jelentős trófeát megnyerő Real Madridnak.

Piquének egyrészt igaza van abban, hogy a Barca játéka lehet hogy nem olyan szemkápráztató, és lehet hogy nem a Guardiola-féle ‘tiki-takára’ épül; azonban roppant eredményes a katalánok futballja idén is. Másrészt pedig Gerard Piqué egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy a nagy rivális Realt megemlítse a sajtó előtt.

A válogatott középhátvéd nagyon szeret üzengetni a blancóknak; kissé gúnyosan, ám mindenképpen frappánsan. Legutóbb például mindenki hallhatta, hogy a Real bírói tévedésekkel teli Elche elleni idegenbeli győzelmekor írta Piqué a ‘Twitteren’, hogy egy kommédiát látott a spanyol televízióban.

Nagy Ákos