Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Ismét hátrányból fordítva nyert a Bayern, bravúros győzelmet aratott a Braunschweig

A német bajnokság 11. fordulójának szombati játéknapján a „bőrnadrágosok” sorozatban a harmadik meccsüket nyerték meg 0-1-ről fordítva, a Bayer Leverkusen ugyanakkor meglepő vereséget szenvedett a sereghajtó otthonában.

A bajorok ugyan már az első percekben is veszélyeztettek, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést: egy sinsheimi szögletre ugyan jól jött ki a kapujából Manuel Neuer, a kapus kiejtette a kezéből a labdát, ami így a mindössze 18 esztendős, nagy német tehetségnek kikiáltott Niklas Süle elé esett, a fiatal középhátvéd pedig kapásból a kapuba vágta a labdát.

A bekapott gól érthetően felpaprikázta a Guardiola-legénység hangulatát, s igyekeztek mihamarabb egyenlíteni. Ez sikerült is csupán öt perccel Süle gólja után: mintegy tizenhét méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, s Franck Ribéry pontrúgása épp úgy találta el Mario Mandzukic-ot, hogy a horvát csatárról a labda pontosan a jobb alsó sarokba gurult. Szerencsés gól volt, Mandzukic viszont úgy örült neki, mintha legalábbis harmincméteres bombagólt szerzett volna – érthető is, hiszen fontos volt, hogy még az első félidőben egalizáljon a német rekordbajnok.

A második játékrész az elsővel ellentétben szinte csak a Bayern Münchenről szólt, egyre-másra alakította ki a lehetőségeket, ám a gyengébben muzsikáló kulcsembereivel is sokáig őrizte a döntetlent a Hoffenheim. De nem elég sokáig: a 75. percben nagy helyzetbe kerültek az Isar-partiak és ugyan először kiválóan szerelt Andreas Beck, a csapatkapitány „elaludt”, így labdát csenhetett tőle Javi Martínez, majd Franck Ribéry közvetítésével a ziccerben lévő Thomas Müller elé került a labda – a klasszis pedig nem is rontotta el a százszázalékos lehetőséget. Megdöbbentő volt, milyen nyugodtan passzolgathattak a vendégek… Ezt követően már hiába igyekezett újítani a Hoffenheim, a Bayern rutinosan tartotta a labdát – elképesztő labdabirtoklási fölény jellemezte az utolsó negyedórát -, s így összességében megérdemelt győzelmet arattak a piros mezesek. Azt sem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a listavezető továbbra sem játszik olyan meggyőzően, mint az előző idényben.

A Bayer Leverkusen az újonc és utolsó helyezett Eintracht Braunschweig otthonába látogatott. Lévén, hogy a Bajnokok Ligája-résztvevő kikötővárosiak a harmadik helyről várták a meccset, egyértelműen a vendégek számítottak a mérkőzés esélyeseinek. Azért is szép ugyanakkor a futball, mert a papírforma sokszor a legváratlanabb pillanatokban borul fel. Így történt ebben az esetben is, hiszen a házigazda végül begyűjtötte a három bajnoki pontot, ráadásul mindezt nem is érdemtelenül tette: 17, illetve 16 kapura lövésből 8-8 kapura is ment, vagyis egyenrangú ellenfele volt riválisának a braunschweigi gárda, amely győzelme ellenére is maradt a 18. helyen.

A Hamburgban Max Kruse duplájával győzelmet arató Borussia Mönchengladbach már a negyedik helyet foglalja el a tabellán, ami a bajnokság eddigi szakaszát tekintve mindenképp várakozáson felüli teljesítmény.

A Szalai Ádámot végig a soraiban tudó Schalke 04 éppen a magyar válogatott támadó fejesgóljának köszönhetően jutott előnyhöz Berlinben, majd a hosszabbítás utolsó pillanataiban Julian Draxler is villant, így győzelmével a gelsenkircheniek jelenleg az ötödik helyen állnak.

A bajnokság kiesési rangadóját játszották Nürnbergben, amit az egyaránt nyeretlen hazaiak és az Európa-liga-résztvevő freiburgiak vívtak. A hasonlóan gyenge produkció alapján sokan kiélezett ütközetre számítottak, de végül közel sem erről volt szó: Christian Streich alakulata a győzelem útjára lépett és idegenben győzött 3-0-ra. Tette mindezt ráadásul úgy, hogy a 70. perctől, Oliver Sorg kiállításától kezdve emberhátrányban játszott.

Bundesliga, 11. forduló:

Hoffenheim – Bayern München: 1-2 (1-1). Gólszerzők: Süle (34.), ill. Mandzukic (39.), Müller (75.).

Eintracht Braunschweig – Bayer Leverkusen: 1-0 (0-0). Gólszerző: Kumbela (81.).

Hamburger SV – Borussia Mönchengladbach: 0-2 (0-1). Gólszerző: Kruse (23., 63.).

Hertha BSC – Schalke 04: 0-2 (0-1). Gólszerzők: Szalai (26.), Draxler (94.).

Nürnberg – Freiburg: 0-3 (0-0). Gólszerzők: Klaus (57.), Darida (79.), Mehmedi (88.).

Szerző: Budai Levente