Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 13. forduló: Kaposváron térne vissza a helyes útra a Videoton, visszavágna a Kövesd

A forduló rangadóját Miskolcon rendezik, de azon kívül is lesz négy összecsapás szombaton. A Videoton legutóbb nagy meglepetésre odahaza szenvedett vereséget, most a sereghajtó otthonában javítana. A hét közben kupameccsen már találkoztak, akkor a Pécs nyert a Mezőkövesd ellen. Korábbi együttese ellen készül Szekeres Adrián, Tischler Patrik és Lencse László a Puskás Akadémia színeiben. Egy jó formában lévő Haladás látogat a hullámvasutazó Pakshoz.

2013. november 2., szombat
16.00 Kaposvár – Videoton – tv.: Sport 1
Rákóczi stadion, vezeti: Németh Ádám (Szpisják Zsolt, Berettyán Péter – Varga Gábor – Szilasi Szabolcs, Varga László)

A Videoton azzal a tudattal léphet pályára, hogyha nyer, tartja a helyét az élen. Ehhez persze a székesfehérváriak számára kedvező eredménynek kell születnie a DVTK meccsén. Sándor Györgyék már tudni fogják mit játszott a miskolci együttes a Fradi ellen, ugyanis a borsodi csapat a kaposvári meccs kezdetére le is játssza soros bajnokiját. A hazaiak nincsenek jó formában, immár hat pontos hátrányban vannak a bennmaradó helytől, és egyre jobban leszakadnak Prukner László tanítványai. A zöld-fehéreket önbizalommal töltheti el a hétközi kupasiker, valamint az, hogy a Vidi túlórázni kényszerült Békéscsabán. A vendég piros-kékek mindenképpen győzelemre törnek, hiszen a múlt hétvégén hazai közönség előtt szenvedtek arcpirító vereséget a Honvédtól. Nem lesz azonban könnyű, hiszen többen sérültek a fehérváriaknál. Juhász Roland a védelem tengelyéből hiányzik, Alvaro Brachi a kispestiek elleni meccsen sérült meg. Eltiltottja nincs a csapatnak. A Kaposvárnak ezzel szemben Addo Dankwah hiánya fájhat, ugyanis a légiós a múlt fordulóban összeszedte ötödik sárga lapját. Sérültről nincs információ.

16.00 Mezőkövesd – Pécsi MFC – tv.:
Mezőkövesd, vezeti: Bognár Tamás (Bozó Zoltán, Kelemen Attila – Medovarszki János – Szőts Gergely, Urbán Eszter)

Visszavágásra készül a kövesdi együttes. Véber György csapata szerdán a Magyar Kupában szenvedett 2-1-es vereséget mostani vendégétől. A hazaiaknál csak Fótyik Dominik hiányzik eltiltás miatt, sérülés sem befolyásolja a sárga-kékek felkészülését. Ugyanakkor a formájára nem lehet büszke a Véber-brigád. Legutóbbi öt találkozóján csak két pontot szereztek a mezőkövesdiek, egy-egy döntetlen a Paks és a Ferencváros ellen. Ez utóbbi azonban nagy fegyvertény. A Pécs viszont kezd magára találni ismét, legutóbb például a szomszédvár Kaposvárt verték hazai környezetben magabiztosan Koller Krisztiánék. Előtte azonban négy meccsen csak egy pontot szerzett a Lőrincz Emil-Márton Gábor páros által irányított „munkás”. Sérültje, eltiltottja nincs a pécsieknek.

18.00 Puskás Akadémia – MTK – tv.: Sport 1
Sóstói stadion, vezeti: Erdős József (Kispál Róbert, Lémon Oszkár – Aradi József – Farkas Ádám, Kulcsár Katalin)

Igazi kiesési rangadót játszik a két együttes. Mindketten 11 ponttal állnak, ám amíg az MTK valamelyest kezd magára találni, addig a Puskás nem mondhatja el ugyanezt. Igaz a kék-fehéreknél sok a sérült, ami megnehezíti Garami József munkáját, ellenben eltiltottja nincs a csapatnak. Az akadémistáknál sem sérült, sem eltiltott nincs. A két együttes közül a Puskás már nincs versenyben a Magyar Kupában, míg az MTK egy hatossal abszolválta soros kupameccsét. A hazaiaknál szerepet kaphat Lencse László, Szekeres Adrián és esetleg Tischler Patrik is, ők korábban meghatározó tagjai voltak az MTK-nak.

20.00 Paks – Haladás – tv.: Sport 1
Paks, vezeti: Kassai Viktor (Horváth Róbert, Takács Gábor – Becséri Gergely – Takács János, Gaál Gyöngyi)

A Haladás jó formában várja a találkozót, hiszen egyrészt öt pont az előnye a Pakssal szemben, az utóbbi három meccsén nem győzték le, míg a Paks ez idő alatt mindössze egy döntetlenre volt képes. Ami érzékenyen érintheti a hazai zöld-fehéreket, az a szakvezető, Horváth Ferenc hiánya, ugyanis az előző fordulóban kispadtól elküldött edzőt erre a találkozóra eltiltotta az MLSZ. A gyepen is lesz hiányzója a paksiaknak. Fiola Attila a múlt héten begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ő biztosan nem léphet pályára. A Haladásnál eltiltott nincs, sérültek is csak könnyebbek. A Paks hétközben kiesett a Magyar Kupából, ellentétben a Haladással, akik magabiztosan győzték le a Csákvár együttesét.

Gavalovits Sándor