Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Csúcson az Arsenal – Most a Liverpool bánta!

Néhány remek egyéni teljesítménynek is köszönhetően gyűrte le az Arsenal együttese, a Liverpoolt, a Premier League 10. fordulójának rangadóján. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen a hétvége meccse több szót érdemel.

Már előzetesen is kiváló találkozóra volt kilátás, hiszen az angol bajnokság első két helyezettje nézett egymással farkasszemet. A listavezető Arsenal fogadta, az utóbbi évek egyik legjobb személyes rajtját elkövető Liverpoolt.

Az első félidőben sokkal kezdeményezőbben játszottak Arséne Wenger fiai, most jobban is működött egyérintős, rövidpasszos játékuk, mint a hétközi, Chelsea elleni Ligakupa meccsen. Miközben a vendégek, az eddig hellyel-közzel bevált háromvédős rendszerüket erőltették, az „Ágyúsok” egy szokás szerint látványos támadást fejeztek be góllal, Santiago Cazorla révén. Az első 45 percben a spanyol játékos volt a legmozgékonyabb, az egész pályán, bár úgy általánosságban, pozitív irányban senkit se lehet kiemelni. Bár aligha volt elégedett Wenger mester Mikel Arteta középpályás bolyongásával, míg a túloldalon Brendan Rodgers kevesellte Aly Cissokho teljesítményét, akit a második játékrészre már ki se engedett, helyére a fiatal brazil, Coutinho érkezett.

A dél-amerikai tehetség valóban új színt hozott a játékba, ám mindez kevésnek bizonyult, a négyvédős stílusra átkapcsoló „Vörösöktől”, ugyanis az Arsenal még agresszívabban, letámadóóban kezdte, a folytatást. Ennek ha nem is azonnal, de viszonylag hamar meg lett az eredménye. Ki más, mint az idei Premier League kiírás talán eddigi legjobb játékosa, a walesi Aaron Ramsey vette be, egy csodálatos lövéssel, Simon Mignolet kapuját. Pedig a középpályásnak, ezen a meccsen több védekező feladat is jutott Mathieu Flamini hiányában, ám ez nem gátolta meg a gólszerzésben.

A hátralévő félórában, a hazaiak jobban átengedték a terepet a ’Poolnak, ám a Suárez – Sturridge páros ma látványosan nem tudott együttműködni. Sőt, az uruguayi egynesen levegőnek nézte, mindettől ideges éktársát. Persze az Arsenal makulátlan mérlegéhez kellett Wojciech Szczesny egy-két bravúros védése. Igaz, a lengyel portás egyszer majdnem saját magát hozta kellemetlen helyzetbe, a látogatók tizenötösével szemben, ám hálója még így is érintetlen maradt.

A Chelsea mai, korábbi buktájának, és a Liverpool legyőzésének köszönhetően, az Arsenal nem kevesebb, mint ötpontos előnyre tett szert, a tabella élén, és még legalább két fordulón keresztül, a csúcson fog tanyázni. Ki gondolta volna ezt, még a baljós nyáron?

Arsenal – Liverpool 2-0
Gólszerzők: Cazorla (19. perc), Ramsey (59.)

További eredmények ma:
Fulham – Manchester United 1-3
Gólszerzők: Kacaniklic (65. perc), illetve Valencia (9.), van Persie (20.), Rooney (22.)
Nagy lehet az öröm a Mancheste United háza táján, ugyanis a „Vörös Ördögök” számára már az is nagy szám, hogy először tudtak idén, sorozatban négy tétmeccsen győzedelmeskedni. Mekkorát változott a világ, nemde, bár?

Hull City – Sunderland 1-0
Gólszerzők: Cuellar (25. perc-öngól)
A Hull vezetését, egy szerencsétlen Carlos Cuellar öngól jelentette, azonban a parázs meccsen, a Sunderland már az első félidő végén, kettős emberhátrányba került. Látszik, hogy a „Fekete Macskáknál” még mindig nagy gondok vannak a fejekben, ám dicséret illeti a „Tigriseket”, hogy angolos úriemberséggel, nem tiporták el, ellenfelüket, az emberelőny ellenére.

Manchester City – Norwich City 7-0
Gólszerzők: B. Johnson (16. perc), Silva (20.), Nastasic (25.), Negredo (36.), Touré (60.), Agüero (71.), Dzeko (86.)
Szezonbeli eddigi legjobb teljesítményével rukkolt elő, a Manchester City. Manuel Pellegrini csapatának győzelmének értékét továbbnöveli, hogy mind a hét gólját, más, és más játékos szerezte, ami külön jó ómen, a hétközi, Bajnokok Ligája megmérettetés előtt.

Stoke City – Southampton 1-1
Gólszerzők: Begovic (1. perc), illetve Rodriguez (42.)
Csodagóllal vezetett a Stoke, már a 13. másodpercben. A kapus, Asmir Begovic egészpályás találatával meglepetésszerű „Potters” vezetés azonban nem tartott ki túl sokáig, ugyanis a „Soton”, még az első játékrész hajrájában egalizálni tudott. Így pontosztozkodás lett a vége.

West Bromwich Albion – Crystal Palace 2-0
Gólszerzők: Berahino (44. perc), McAuley (83.)
Két csapat, két félidő, két gól. És körülbelül véget is értek a párhuzamok, ugyanis mindkét találatot WBA játékos szerezte. Sajnos a birminghamieknél Gera Zoltán továbbra sem volt tagja, a meccskeretnek.

West Ham United – Aston Villa 0-0
Hiába játszott egész végig fölényben a West Ham, a „Kalapácsosok”, sokszor csak a balszerencsének köszönhetően, de nem voltak képesek feltörni, az Aston Villa szigorú védekezését, amely azonban most kontrákból sem volt képes túl sok életerős táamdást vezetni, így rászolgált a 0-0-s döntetlenre.

Holnapi program:
Everton – Tottenham Hotspur 14:30
Cardiff City – Swansea City 17:00

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. Arsenal 25 pont, 2. Chelsea 20 pont (+8), 3. Liverpool 20 pont (+7), 4. Man City 19 pont (+17),… 8. Man Utd 17 pont,… 18. Norwich 8 pont, 19. Suderland 4 pont, 20. Crystal Palace 3 pont.

Balogh József