Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Eltángálták a Chelsea-t!

A Premier League 10. fordulója kevés impozánsabb létesítményben kezdődhetett volna, mint a newcastle-i St. James Parkban. Az pedig, hogy a helyi United, nem egy kiscsapatot, hanem rögtön a bajnoki címre vágyó Chelsea-t fogadta, külön öröm lehetett, az angol futball rajongóinak.

Premier League; 10. forduló, Szombat:
Newcastle United – Chelsea 2-0
Gólszerzők: Gouffran (68. perc), Rémy (89.)
A találkozó, az ilyenkor hagyományos megemlékezéssel, kezdődött, hiszen most van az Egyesült Királyságban, a Remembrance Day, amikor a britek, egy kitűzött pipaccsal tisztelegnek, az I. világháborúban elesett katonáik előtt. A mérkőzés szakadó esőben folyt, kisebb Chelsea mezőnyfölénnyel, bár a Newcastle játékosai is igyekeztek felrúgni a papírformát, és határozottnak mutatkozni, Petr Cech kapuja előtt. Apró adalék, hogy a „Kékeknél” először volt a kezdőcsapat tagja, a Premier League idei kiírásában, a Mourinhonál mellőzöttnek számító spanyol, Juan Mata. A világbajnok játékos úgy tűnik, meggyőzte a portugál menedzsert, az Arsenal elleni, hétközi Ligakupa meccsen, remek teljesítményével. Az első játékrész, mindenesetre gólnélküli döntetlennel zárult.
Nem úgy,mint a második. Bár a játék képe nem változott. A vendégek hiába vezették fel az attraktívabb támadásokat, hiába próbálkoztak magas, keresztlabdákkal, indításokkal, a Newcastle fegyelmezetten védekezett. Sőt, a „Szarkák” a 68. percben még a vezetést is megszerezték, a francia Yoan Gouffran fejesével. Ezt követően a Torres helyére beálló Samuel Eto’o veszélyeztetett többször, egy esetben ismét büntetőgyanú volt, ám a játékvezető sípja néma maradt.
A továbbiakban még mindig kevés volt a helyzet, ennek ellenére élvezetes meccsnek lehettünk tanúi, majd a rendes játékidő utolsó percében eldőlt minden, ugyanis a „Geordie”-k újfent gólnak örülhettek: Loic Rémy köszönt be Cechnek. A francia támadó azonban mezlevétellel ünnepelte találatát, amit egy mozgássérült drukkernek ajánlott fel, sajnálatos jutalma, egy sárgalap lett.
Győzelmével a Newcastle felkapaszkodott a felsőházba, míg a forduló végére, akár a 6. helyig is visszacsúszhat.

Még ma játsszák:
16:00 Fulham – Manchester United (DigiSport 1)
16:00 Hull City – Sunderland
16:00 Manchester City – Norwich
16:00 Stoke – Southampton
16:00 West Bromwich – Crystal Palace
16:00 West Ham United – Aston Villa
18:30 Arsenal – Liverpool (DigiSport 1)

Balogh József