Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Otthon kapott ki a Milan, nyert a Napoli

Az olasz bajnokságban szombat este három nagy nevű alakulatnak is jelenése volt. A Milan ezúttal hazai közönsége előtt égett, a Napoli ismét nyerni tudott.

Az AC Milan elég vacak szezont tudhat magának a bajnokságban, kérdés, meddig tart még ki a vezetőség türelme… Az ellenfél ezúttal a Fiorentina volt. A Milan szokásához híven enyhe labdabirtoklási fölényt és helyzeteket dolgozott ki, a gólt viszont megint nem ők lőtték. A firenzeiek egyszer lőttek kapura az első félidőbe, az utat is talált a hálóba, Vargas volt eredményes. A Milan a második játékrészben még nagyobb mezőnyölényben játszott a hazai csapat, a ketrecet azonban nem sikerült eltalálni. A Fiorentina ebben a negyvenöt percben is nagyon precíz volt, eggyetlen lövésük ezúttal is gólt jelentett, így a Milan zsinórban harmadik bajnokiján képtelen győzni, a violák a negyedik helyen.

A Napoli a Catania együttesét fogadta. A találkozó érdemi része az első 25. perc során lerendeződött. A vezetést a hazai alakulat szerezte meg José Callejon révén, öt minutummal később Marek Hamsik növelte az előnyt. A vendégeknek viszonylag rövid időbe telt a megfelelő válasz, Castro szépített. A második félidőben nem esett gól, a Napoli így a második pozícióban, a Catania továbbra is a bennmaradásért küzd.

Serie A 11. forduló, szombat:

AC Milan – AFC Fiorentina: 0-2
Gólszerzők: Vargas 27. Valero 73.

SSC Napoli – Catania: 2-1
Gólszerzők: Callejon 15. Hamsik 20. ill. Castro 25.

Kostyál Balázs