Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Rangadó vár a Milanra, tovább írhatja a történelmet a Roma – előzetes

A hétközi fordulót követően nem pihennek a „csizmaország” játékosai, hiszen szombattal kezdődőn újabb erőfelmérő vár a csapatokra. 

Andrea Pirlo 2011-es Torinóba érkezése óta szinte újjászületett. A középpályás akkor nem hosszabbította meg lejáró szerződését Milánóban, így ingyen szerezhette őt meg az Öreg Hölgynek becézett klub. Érkezése óta kulcsjátékos, nagy szerepe volt abban, hogy zsinórban két bajnoki címet ünnepelhetett Torinó Juve-szimpatizáns fele. A 34 esztendős játékos legutóbb a Catania ellen 4:0-ra megnyert mérkőzésen szabadrúgásból volt eredményes, legközelebb pedig Pármában láthatjuk őt a pályán a forduló nyitó mérkőzésén.

Szombat este az olasz labdarúgás szerelmesei a forduló rangadóját láthatják. Hazai oldalon Kaká visszatérését érdemes kiemelnünk, aki eléggé megosztja a Milan szimpatizánsokat. Sokan úgy vélik, a játékos visszacsábítása ballépés volt a vezetőség részéről, hiszen koránt sem tudta eddig azt a teljesítményt nyújtani, amit elvártak tőle. A hétközi Lazio elleni 1:1 alkalmával azonban ismét régi önmagát idézte, nagyszerű góllal örvendeztette meg a piros-fekete szurkolókat. Érdekes adat, hogy mielőtt a Real Madridhoz igazolt volna, legutolsó gólját 2009-ben éppen a Fiorentina ellen 2:0-ra megnyert mérkőzésen szerezte.

Az ellen a firenzei csapat ellen, amely a Napoli ellen maradt érdekes körülmények között pont nélkül legutóbb hazai pályán. A hosszabbítás perceiben ugyanis a játékvezető tévesen műesés miatt második sárga lappal kiállította Cuadrado-t, akire – hacsak nem fogadják el a klub fellebbezését – nem számíthat a szakvezetés a Milan ellen. Ott van viszont a hosszú sérülése után magára találó Giuseppe Rossi, aki tíz mérkőzésen elért kilenc góljával vezeti a góllövőlistát.

A Napoli könnyűnek ígérkező mérkőzésen fogadja a Catania csapatát, ahol Diego Maradona korábbi együttese megőrizheti jelenlegi második pozícióját a tabellán.

Vasárnap délután Livorno – Atalanta találkozót rendeznek, majd négy mérkőzés szerepel 15 órai kezdéssel a programban. Ekkor lép pályára a szezon eddigi meglepetés csapata, a frissen feljutó Verona is, amely 10 forduló elteltével ugyanannyi pontot szerzett, mint az Inter. „A mi Scudetto-nk az első osztályban maradás.” – nyilatkozta Andrea Mandorlini edző, aki a hét közben a Bologna ellen pont nélkül maradó Cagliari ellen folytatná sikersorozatát.

Udinében tapadna a dobogósokra az Inter, ahol visszatérhet a védelembe Campagnaro és Samuel. Különösen Campagnaro hiányzott nagyon a hátsó alakzatból, hiszen a legutóbbi öt mérkőzésen amikor nem lépett pályára, 10 gólt kapott csapata. Az elmúlt szezonban a védelem volt a csapat Achilles sarka, hiszen csak az utolsó helyezett Pescara zárt több kapott góllal. Idén azonban az a Walter Mazzari ül a csapat kispadján, akinek irányításával tavaly a Napoli a második legkevesebb gólt kapta, szám szerint 36-ot.

Vasárnap este Rudi Garcia Torinóban próbálja meg tovább írni a történelmet csapatával, hiszen az AS Roma elképesztő szériát tudhat maga mögött. Tottiék 10/10-es mutatóval és egyetlen(!) kapott góllal állnak a tabella élén, többek között a Lazio, Inter és Napoli sem talált a hálójukba.

A forduló záró mérkőzését hétfő este rendezik, ahol a Chievo próbál meg nem leszakadni a Bologna vendégeként.

A 11. forduló programja:
Szombat
18:00 Parma – Juventus (SportKlub)
20:45 AC Milan – Fiorentina (SportKlub)
20:45 Napoli – Catania
Vasárnap
12:30 Livorno – Atalanta (SportKlub)
15:00 Hellas Verona – Cagliari
15:00 Lazio – Genoa
15:00 Sampdoria – Sassuolo
15:00 Udinese – Inter (SportKlub)
20:45 Torino – AS Roma (SportKlub)
Hétfő
20:45 Bologna – Chievo (SportKlub)

Móra Tamás