Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Újabb név a sérültlistán – Örülhet a Dortmund?

Tegnap este fantasztikus győzelmet aratott, az angol bajnokság listavezetője, a „régi idők” látványos „Ágyús” fociját idéző Arsenal. A londoni együttes, a Liverpoolt győzte le, egy 2-0-s győzelemmel.

Azonban a nagyon is fontos sikernek áldozata is lett. Aki nem más, mint az Arsenal balhátvédje, Kieran Gibbs. Az angol válogatott bekket, a 78. percben le is kellett cserélnie Arséne Wenger menedzsernek, helyére a perifériára szorult Thomas Vermaelen érkezett. Ekkor azonban még nem lehetett tudni, hogy Gibbs megsérült volna, ám mostanra kiderült, hogy bizony a 24 éves játékos combjával vannak gondok.

Utóbbi esetről így nyilatkozott Wenger mester:
„Gibbs-nek van egy sérülés a combjában. Még nem tudom, hogy ez mennyire súlyos. Meg kell várnunk a hétfőt, hogy eldöntsük, hogy tud-e majd játszani, a Dortmund ellen.”

A Borussia elleni, Bajnokok Ligája „visszavágón” lesz még egy másik kérdőjel is. Bár, Jack Wilshere nem játszott tegnap, a „Vörösök” ellen, korábbi boka sérülése miatt, a többség reménykedik, hogy már ott lehet a pályán, a Signal Iduna Parkban, a szerdai meccsen.

„Jacknek bokarándulása van. Az, hogy alkalmas lesz-e arra, hogy szerdán játszhasson, még nem tudom. Ehhez is még meg kell várnunk a hétfőt, aztán a diagnózist.” – folytatta, az Arsenal edzője.

Az „Ágyúsoknak” komoly revánsot kell venniük, ugyanis másfél hete, a Dortmund, az Emirates-ből hozta el, a három pontot, a BL 3. fordulójában.

Balogh József