Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emberhátrányban nyert a Rapid, triplázott Kienast

Ausztria labdarúgó bajnokságában immáron a 14. fordulót rendezték meg. A Red Bull Salzburg továbbra is veretlen, de nyert a Rapid is és az Austria is megszakította negatív sorozatát.

A Rapid Wien az előző fordulóban a városi rivális Austria otthonában győzött, ezúttal saját közönségük előtt akartak három pontot szerezni. A szűk 13 ezer néző csalódottságára a vendégek szerezték meg a vezetést René Schicker révén. A válaszra azonban nem kellett sokat várni, Steffen Hoffmann játszott össze Terrence Boydal, majd egalizált. A rutinos német még az első félidőben újabb találatot szerzett, így előnnyel várhatták a folytatást a hütteldorfiak. Nem kezdődött jól a második játékrész sem: előbb Chrisopher Dibon kapott pirosat, majd Schicker ismét betalált. A vezetést a sérüléséből visszatérő Guido Burgstaller szerezte meg ismét az emberhátrány ellenére, a végén még Branko Boskovic is betalált, így zsinórban másodszor is nyert a Rapid.

A Red Bull Salzburg óriási formában várta újabb áldozatát, ezúttal a Sturm Graz látogatott el a Mozart-városba. Az első félidőt szokás szerint dománilta a haza csapat, egy büntető révén vezetéshez is juthattal volna, de Alan lövését kivédte Benedikt Pliquett. A második félidőre jobban jöttek ki a vendéket, először Robert Beric, majd Daniel Beichler is nagy helyzetet puskázott el. A hajrához közeledve megszületett az első találat is, egy szöglet után visszafejelt labda Stefan Ilsankerhez került, aki győztes gólt szerzett a Salzburgnak. Ezzel a Salzburg már 33 Bundesliga mérkőzés óta veretlen.

Az előző szezon gólkirálya, Philipp Hosiner a padon, a kezdőben pedig Roman Kienast. A Wiener Neustadt otthonában már korán vezetéshez jutott az Austria Wien, Kienast volt eredményes. Még az első félidőben növelte a fórt, Thomas Vollhofer kapus jött ki rosszul és gázolta el a csatárt, aki a büntetőt kegyetlenül belőtte – a portás mehetett zuhanyozni. A második félidő elején Kienast magszerezte jómaga és csapata harmadik gólját, és ezzel a győzelmet is. Majd egy fővárosi játékos is pirosat kapott, ehhez azonban Herbert Rauter remek színészi alakítása kellett.

Tipp3 Bundesliga 14. forduló:

SK Rapid Wien – FC Admira Wacker Mödling: 4-2
Gólszerzők: Hoffmann 24.,35. Burgstaller 68. Boskovic 90. ill. Schicker 12.,49.
Kiállítva: Dibon 47.

SV JOSKO Ried – FC Wacker Innsbuck: 4-0
Gólszerzők: Schilling 15. (öngól) Zulj 53.,87. Sandro 83.

Red Bull Salzburg – SK Puntigamer Sturm Graz: 1-0
Gólszerő: Ilsanker 68.

Wolfsberger AC – SV Scholz Grödig: 1-1
Gólszerzők: Liendl 60. ill. Trdina 57.

SC Wiener Neustadt – FK Austria Wien: 0-3
Gólszerzők: Kienast 8.,38.,49.
Kiállítva: Vollhofer 35. ill. Holland 51.

A Tipp3 Bundesliga állása 14. forduló után:

1. Red Bull Salzburg: 34 pont
2. SV JOSKO Ried: 24 pont
3. SK Rapid Wien: 23 pont
4. SV Scholz Grödig: 21 pont
5. FK Austria Wien: 19 pont
6. SK Puntigamer Sturm Graz 16 pont
7. Wolfsberger AC: 15 pont
8. SC Wiener Neustadt: 14 pont
9. FC Wacker Innsbruck: 10 pont
10. FC Admira Wacker Mödling: 3 pont*

* 8 pont levonás a szerződés megsértése miatt.

Kostyál Balázs