Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Javítanom kell a koncepciómon!”

A Bundesliga 11. fordulójának szombati programjában az FC Bayern München a TSG Hoffenheim otthonába látogatott – meg kellett dolgozniuk a három pontért.

Josep Guardiola nem elégedett. A német rekordbajnok spanyol edzőjének nem tetszett, ami csapata a Hoffenheim otthonában mutatott. Bár zsinórban a 36.-ik veretlen Bundesliga találkozójukat abszolválták – ezzel beállítva a Hamburg rekodját – Guardiola nem igazán ünnepelt, még Matthias Sammer sportigazgató sem tudta felvidítani. A Bayern a szezonban az eddigi egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta, rengeteg volt a pontatlan passz, ami szokatlan a bajoroktól.

“Javítanom kell a koncepciómon. Hogy pontosan mire gondolok, azt először a játékosaimnak mondom el, taktikai dolgokról van szó.” – mondta Guardiola, majd hozzátette: “Javulnunk kell, hogy megnyerjük a Bundesligát.”

A Bayern kezdőjében egyébként sok változás történt az elmúlt hetekhez, hónapokhoz képest. Philipp Lahm ismét eredeti pozíciójában, jobbhátvédként kezdett, a védekező középpályás ezúttal Javi Martínez volt. A mérkőzés közben aztán korrigált a mester: Jérome Boateng lett a jobb oldali védő, Martínez visszahúzódott a hátsó szekció közepére, míg Lahm a hatos pozíciót foglalta el. A kísérletezés tehát még nem ért véget, egyre több játékossal számolhat Guardiola minden poszton, így a lehetősége is megvan a varriálásra.

Guardiola egyébként így nyilatkozott a találkozó után: “Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, de nyertünk. Nem volt minden opcimális, ezért majd javítani kell a játékmódunkon.  Az előző években mindig szorosak voltak a Hoffenheim elleni meccsek, volt egy kis szerencsénk.” 

Kostyál Balázs