Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A végére maradt a csattanó Valenciában és Málagán is – videóval

Egy árva gól döntött Valenciában a vendégek javára, a Levante így nincs EL-t érő helyen, míg egy gólzáporos mérkőzésen a Málaga otthon tartotta a három pontot. Mindkét meccs a hajrában dőlt el.

Levante – Granada 0-1 (0-0)
G.: – ill. Piti (92.)

A 19 órakor kezdődő mérkőzésen a Levante számára az volt a tét, hogy egy győzelem esetén a csapat feljöhet az EL-t érő 6. helyre, sőt, egy nagyobb arányú diadal a jobb gólkülönbségnek köszönhetően még eggyel feljebb is tolhatja őket, megelőzve a Bilbaot. Az előző szezonban hasonló párosítás mellett 3-1-re nyertek a hazaiak. Nos, a Granada alaposan meglepte vendéglátóit, az első félidő nagy részében ők birtokoltak, bár helyzet nem volt sok és gól sem született belőlük, igaz, a hazaiak Iturra szabálytalansága után büntetőhöz jutottak, de El Zhar nem tudta gólra váltani a lehetőséget, a kapus kivédte lövését. A 25. perc eseménye volt mindez. Tizenkét perccel később forrtak az indulatok, Buonanotte (Granada) csúnya belépője után nem került elő kártya Carlos Gómez zsebéből.

A második játékrész késve kezdődött, mert elment a világítás a stadionban. Amikor azonban útjára indult a labda, megélénkültek az események. Előbb Nyom szerezhetett volna vezetést a vendégeknek az 50. percben, de lövését blokkolta egy védő, majd három percre rá a hazaiak játékosa, Diawara célozta meg a jobb alsót, de Fernandez kapus nagyot védett. El Zhar a 62. percben ismét elpuskázott egy nagy helyzetet, maradt a 0-0. Negyed órával a befejezés előtt El Arabi hagyta ki a kihagyhatatlant vendégoldalon. David Navarro szabálytalankodott ellenfelével a 89. percben, a megítélt szabadrúgást pedig Piti váltotta gólra már a rendes játékidőn túl. A Granada ezzel a találattal elhozta mindhárom pontot Valenciából és a 11. helyre ugrottak. A Levante maradt nyolcadik.

Málaga – Betis 3-2 (1-1)
G.: Santa Cruz (13.) Eliseu (61.) Garcia (94.) ill. Verdu (33.) Figueras (63.)

A mai nap zárófelvonásán a kieső zónától való távolodás volt a célja mindkét csapatnak. Huszonhatezer néző tombolt a La Rosaledában, amikor a 13. percben Santa Cruz fejelte a labdát a jobb alsóba Eliseu beadásából. Szép volt a betett labda, a fejes nem különben. Az egy hete Klasszikust fújó Undiano Mallenco sípja néma maradt az összecsapás 32. percében. A hazaiak játékosának, Sancheznek kijárt volna egy sárga a csúnya szabálytalanságáért. A Betis azonban büntetett, Verdu gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített.

A második félidő elején a vendégek védője, Perquis megsérült, le kellett cserélni. Egy órányi játék után ismét vezetést szerzett a Málaga, a gólszerző a gólpasszos Eliseu volt. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, két perccel később Juan Carlos szabadból betett labdáját Figueras tizenegy méterről fejelte a bal felsőbe. Szépségdíjas találat volt, akárcsak Verdué. Aztán a csereként beállt Juanmi (Málaga) bombáját védte Andersen kapus a 79. minutumban. Az utolsó tíz percet megnyomták a hazaiak és meg is lett az eredménye: a 94. percben Garcia a kapusról kipattanó labdát három méterről bombázta a léc alá és eldöntötte a mérkőzést, 3-2-re nyert a Málaga és tizenhárom egységével tizenkettedik a táblázaton. A Betis továbbra is kieső helyen tizenkét fordulót követően.

Balinho

http://www.youtube.com/watch?v=JSbqUzjUC-c