Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 13. forduló: Negyedórás rohammal döntött a Loki, Kispesten ikszelt a Győr

Két mérkőzés, két rangadónak nevezhető összecsapással fejeződött be a forduló. Nos, az egyik nem hozott rangadóhoz méltó játékot, ugyanis a Debrecen magabiztosan verte az Újpestet még úgy is, hogy a végén büntetőt hibáztak. A Honvéd ellenben nehéz talajon volt kénytelen futballozni, miután ömlött az eső az egész találkozón.

A Szusza stadionban nem sokáig voltak pariban a csapatok. Nem hivatkozhatott a sok sérültre az Újpest, amely borzalmasan kezdte a találkozót. A védelem elemi hibákat elkövetve adott negyedórányi előnyt a Lokinak, amely köszönte szépen, ki is használta. Előbb a hatodik percben, majd a tizedik és a tizenkettedik percben el is döntötte a három pont sorsát, és bár utána a hazaiak beleadtak apait-anyait, ám a helyzeteket rendre elpuskázták, sőt sokszor még a kapuig sem tudtak eljutni a lilák. A második félidőben Kabát szabadrúgása után Simon ugyan még szépített, ám nem sokkal később Sidibe visszaállította a háromgólos különbséget. Ismét tanúi lehettünk egy furcsa szituációnak: cseréhez készülődött Kondás Elemér, és a leballagó Selim Bouadlát megtolta Ngawa, a francia középpályás ezt zokon vette, és kérdőn nézett a játékvezetőre, valamit mondhatott is, mert Bognár második sárgával kiállította a debreceni futballistát. Dalibor Volas tehát nem tudott pályára lépni. A hajrában aztán a hazaiak is megfogyatkoztak: Nego akasztotta Seydit a tizenhatoson belül gólhelyzetben, Bognár őt is kiküldte. A tizenegyest a sértett jobb sarok felé lőtte, Balajcza azonban kifogta. Azonban a krónikához tartozik, hogy a második félidő derekán Novakovic lábbal kibillentette Kabátot egyensúlyából az ötösön, szerencséséjére sem a játékvezető, sem pedig az alapvonali asszisztens nem vette észre. A Loki ezzel a sikerrel fellépett a második helyre, az Újpest pedig maradt a tizenkettedik.

Újpest – Debrecen 1-4 (0-3)
Szusza stadion, 1300 néző, vezette: Vad II. István (Albert István, ifj. Tóth Vencel – Viszokai László – Bognár Tamás, Fábián Mihály)
Újpest: Balajcza – Litauszki, Nego, Ngawa, Juanan – Vasiljevic, Balogh B. (Sankovic, 72.) – Simon K., Eninful (Tshibuabua, 57.), Lázár B. (Stanislavjevic, 77.) – Kabát
Debrecen: Novakovic – Lázár P., Mészáros N., Trninic, Korhut (Bódi, 65.) – Se. Bouadla, Zsidai, Vadnai – Kulcsár T. (Seydi, 74.), Sidibe, Szakály P.
g.: Simon K. (62.) ill.: Kulcsár T. (7.), Sidibe (10., 76.), Se. Bouadla (12.)
s.: Kabát P. (24.), Simon K. (82.) ill.: –
kiállítva: Nego (90+3.) ill.: Se. Bouadla (81.)

Kispesten ezúttal a bajnok vendégeskedett, és a szakadó esőben, mély talajon játszott összecsapás első félidejében mindkét csapat próbálta gyorsan megszerezni a vezetést. Igaz a hazaiak kezdtek aktívabban, ám a ziccerek egyaránt kimaradtak mindkét oldalon. Egy Hidi Patrik, majd a félidő vége előtt Vécsei lövése, majd Andric által Kemenes által védett próbálkozása jelentette az első félidő kiemelendő eseményeit. A szünetben az 1992-1993-as bajnokcsapat tagjait köszöntötték, a legnagyobb ováció Pisont Istvánnak jutott. A második játékrészben elsőre Lang Ádám távoli lövése mellé, majd a 64. percben Kemenes védett bravúrral egy szöglet után felpattanó labdát. Nem sokkal később Daud szépen tekerte a bal alsóba. Persze, ha Svec nem csúszik el, akkor vélhetően nincs gól. Ám Pintér Attila cseréi remekül szálltak be: Kalmár beadása után Martínez vágta a léc alá a labdát. Ezzel mentve pontot a Győr. Ezzel pedig maradtak aktuális helyükön.

Honvéd – Győr 1-1 (0-0)
Bozsik stadion, 1500 néző, vezette: Solymosi Péter (Varga Zsolt, Márkus Tamás – Erős Gábor – Kassai Viktor, Erdős József)
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade – Hidi, Diarra (Job, 58.) – Nagy G., Vécsei, Holender (Perea, 69.) – Daud (Vernes, 80.)
Győr: Kamenár – Dinjar, Lang, Lipták, Svec – Mevongu, Pátkai – Varga R., Kronaveter (Trajkovic, 59.), Andric (Martínez, 63.) – Strestík (Kalmár Zs., 71.)
g.: Daud (71.) ill.: Martínez (84.)
s.: Diarra (45.) ill.: Dinjar (35.), Andric (38.), Mevongou (75.), Lipták (86.)

Az élcsoport:
1. Videoton 28 pont, 2. Debrecen 27 pont, 3. Diósgyőr 25 pont, 4. Ferencváros 23 pont (7 gy), 5. Haladás 23 pont (6 gy)

A góllövőlista élmezőnye:
11 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton), Simon Attila (Paks)
9 gólos: Radó András (Haladás)
7 gólos: Koller Krisztián (Pécs), Lencse László (Puskás Akadémia)
6 gólos: Böde Dániel (Ferencváros), Ibrahima Sidibe (Debrecen)
5 gólos: Simon Krisztián (Újpest), Szakály Péter (Debrecen), Georges Griffiths (Pápa), Dalibor Volas (Debrecen), Ayub Daud (Honvéd)

Gavalovits Sándor