Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: A Juventus az életéért küzd holnap a Real Madrid ellen – videó

Az idei BL szezon csoportjainak kihirdetésekor a “B” jelű kvartettből mindenki a Juventus és a Real Madrid párharcait várta leginkább. Október 23-án lement az első felvonás, melyet a királyiak nyertek 2-1-re Ronaldo duplájának, na meg Chiellini jogtalan kiállításának is köszönhetően.

A záróakkordra holnap (11. 05. 20.45, Sport 1) kerül sor Torinóban, ahol – bár a zebrák nagyon rosszul állnak gyenge rajtjuknak köszönhetően, mégis – a hazaiak az esélyesek. Elsősorban a múlt mondatja mindezt, ugyanis a két csapat eddig tízszer találkozott egymással, öt-öt mérkőzést nyert mindkét fél, de amikor a Juve volt a pályaválasztó, mind a négy BL összecsapásukat az olaszok nyerték. (2-1, 2-0, 3-1, 2-0) A Real a mostani győzelmet megelőzően – már amikor nem a királyiak voltak a pályaválasztók – 1998. május 20-án az Amszterdam Arénában tudta legyőzni az Öreg Hölgyet 1-0 arányban Predrag Mijatovic góljával, ami akkor Bajnokok Ligája győzelmet ért a Blancóknak (1966 után a hetediket).

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a találkozóra, a Juventus Pármában nyert (0-1) Pogba góljával, és három ponttal lemaradva harmadikak a bajnokságban, míg a szintén bronzérmes helyen álló Madrid háromgólos vezetést szórakozott el majdnem a Rayo otthonában, de végül hozták a találkozót (2-3). Ronaldo két gólt lőtt a kis madridi alakulatnak, és ha már szóba került a luzitán gólvágó, a Madridisták abban reménykedhetnek, hogy CR7 Torinóban is beveszi Buffon kapuját, ráadásul a játékos Realos pályafutása során 106 idegenbeli fellépésén 100 gólt vágott az ellenfeleknek. Olyan fogadtatásban azonban nem fog részesülni, mint Andrea Pirlo a Bernabéuban lecserélésekor (álló taps), mivel az olaszok nyilván nem felejtették el a portugál színészi alakítását, ami után Chiellinit kiállította a játékvezető és ez nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Az olaszok viszont a statisztikán túl abban is bízhatnak, hogy a spanyol védelem mutatója idén a La Ligában nagyon pocsék (12 meccsen 16 bekapott gól), igaz, a BL-ben ugyanez: 3 mérkőzésen csak 2-szer zörgött a hálójuk.

Egy esetleges vendéggyőzelem matematikailag is első helyet biztosítana Ancelotti csapatának, míg a döntetlen biztos továbbjutást jelentene. Ugyanez Conte csapatánál úgy nézne ki, hogy a vereség és a döntetlen nagyon nehéz helyzetbe sodorná a Zebrákat, pláne egy dániai török győzelem esetén (Koppenhága-Galatasaray lesz a másik párharc), tehát továbbjutási esélyeiket csak egy győzelem hozná vissza. A Madrid egy vereséggel is maradna első, de csökkenne előnye üldözőivel szemben.

Howard Webb, a 42 esztendős ex-rendőr fogja fújni a sípot Torinóban. Az angol bíró a tavalyi szezonban már vezetett egy mérkőzést a királyiaknak, (a Dortmund elleni BL elődöntő visszavágót), amit bár megnyert a Madrid (2-0), de 4-3-as összesítéssel nem jutottak a fináléba.

A hazaiak tehát az életükért küzdenek, és minden bizonnyal így is fognak hozzáállni az összecsapáshoz, de nyilván nem rohannak majd fejjel a falnak. Tudja Conte is, hogy kollégája nagy taktikus, és nem a Realnak kell hajtania az eredményért. A kétszeres és kilencszeres BEK/BL-győztes csapatok randevúját biztosan milliók fogják követni a képernyők előtt, reméljük, hogy a tét és a múlt egy igazi, vérbeli derbit fog hozni, közönségszórakoztató játékkal, amiről még évek múltán is beszélni fogunk.

Balinho

http://www.youtube.com/watch?v=dqV57O22Lhc