Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga, Női NB I., 11. forduló: Helycserét ért a Szeged győzelme

Egy találkozóra került sor ma Újpesten, ahol a forduló előtt hetedik Szeged vendégszerepelt. Cserenkó Szabolcs tanítványai hatodik helyen fejezték be a találkozót.

Izgalmas meccsnek ígérkezett a 11. forduló záró összecsapása a hölgyek élvonalbeli pontvadászatában, hiszen a Szeged és az Újpest szorosan álltak egymás mögött. Hazai siker esetén a lilák utolérték volna a Feminát pontszám tekintetében, míg a vendégsiker helycserét eredményezhetett volna. Végül ez utóbbi forgatókönyv valósult meg. És nem is alakulhatott volna izgalmasabban a találkozó. A vendégek sokáig abszolút fölényben futballoztak, és csak a szerencsén, no meg Bíró kapuson múlott, hogy nem tudtak magabiztos előnyt kiharcolni már az első félidőben a szegedi hölgyek, de egyszer így is túljártak a jól védő Bíró Barbara eszén, igaz saját játékosa fogott ki a hazaiak kapusán. Kakuk Anikó ugyanis egy szerencsétlen mozdulattal juttatta saját kapujába a labdát. A talaj és az időjárás nem kedvezett egyik csapat játékának sem, hiszen a felázott, mély talajon olykor nehezen tudták megjátszani egymást a játékosok, valamint a mérkőzés közben is hol el kezdett esni, hol pedig elállt az égi áldás. Ez azonban nem szegte kedvét a labdarúgóknak. Az első félidő érdemi részében tehát a gólon, és a kihagyott helyzeteken kívül nem történt semmi egyéb. Fordulás után próbálkozott a lila-fehér hölgykoszorú, mégis a Szeged szerzett újabb gólt. Zimányi Kovács Anikó növelte kettőre a csongrádiak előnyét. Ugyan bő negyedórával a vége előtt Szennai Adrienn szépített, de pár perccel később a harmadikat is megszerezte a Szeged, míg a lefújás előtt Kiss Fanni találatával zárkózott fel az Újpest. A Cserenkó-tanítványok tehát ezzel a sikerrel megelőzték a lilákat, és várhatják a hatodik helyről az utolsó őszi fordulót, melyre két hét múlva kerül majd sor.

Újpest – Szegedi AK 2-3 (0-1)
Bánka Kristóf Sportközpont, 45 néző, vezette: Zám László (Tamássy Attila, Laklia Ágnes)
Újpest: Bíró Barbara – Szennai Adrienn, Kakuk Anikó, Szabó Ilona (Nagy Barbara, 70.), Mogyorósi Zsuzsanna – Olasz Laura, Nagy Szabina, Külüs Zsuzsanna, Véglás Viktória (Kiss Fanni, a szünetben) – Markóczi Diána (Tóth Krisztina, 70.), Dohány Rita
Szeged: Földesi Lilien – Harcel Boglárka, Kardos Bernadett, Lévai Nikolett, Lipták Lilla (Dóczi Andrea, 81.) – Szil Tünde, Kasznár Annamária, Szalai Ágnes, Dudás Diána (Végh Emese, 61.) – Zimányi Kovács Anikó, Nagy Dzsenifer
g.: Szennai Adrienn (73.), Kiss Fanni (90+1.) ill.: Kakuk Anikó (39.), Zimányi Kovács Anikó (55., 79.)
s.: Nagy Szabina (57.), Szabó Ilona (60.), Olasz Laura (85.)

A forduló további eredményei:
MTK – Femina 5-1
Ferencváros – Viktória 1-3
Honvéd – Astra 1-1

A bajnokság állása:
1. Astra 28 pont, 2. MTK 27 pont (10 meccs), 3. Viktória 18 pont (10 meccs), 4. Ferencváros 14 pont (9 meccs), 5. Femina 11 pont, 6. Szeged 9 pont (10 meccs), 7. Újpest 8 pont, 8. Honvéd 4 pont (10 meccs)

A góllövőlista élmezőnye:
19 gólos: Pádár Anita (MTK)
13 gólos: Heike Manhart (Viktória)
10 gólos: Telek-Sümegi Éva (Astra)
9 gólos: Vágó Fanny (MTK), Nagy Lilla (MTK), Diószegi Fanni (Ferencváros)
8 gólos: Zimányi Kovács Anikó (Szeged)

Gavalovits Sándor