Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van olyan egyáltalán, akinél Ribéry az Aranylabda esélyese?!

Az Aranylabda 2001-es győztese, Michael Owen szerint a Bayern München sztárjának, Franck Ribérynek hiába érdemelné meg az Aranylabdát idén, mégis valószínűbb, hogy Messi, vagy Ronaldo fogja azt kapni.

A Liverpool, a Real Madrid, és a Manchester United idén visszavonult korábbi sztárjának, szerény véleménye szerint, a francia középpályás érdemelte ki ebben az évben a legjobban, hogy a France Football, és a FIFA közös Aranylabdáját bezsebelje. Azonban Owen úgy érzi, hogy hiábavaló Ribéry idei triplázása (BL, Bundesliga, Német Kupa), a Barcelona, illetve a Real Madrid sztárja annyira egyértelműben kimagaslik a top játékosok közül, hogy nem túl valószínű, hogy kettőjükön kívül, valaki más nyerné meg, a legrangosabb egyéni elismerést.

A 2001-ben nyertes, 33 éves nyugdíjas így nyilatkozott, az esélyekről:
„Nagyon sok a jó játékos, de ez a kettő, azaz Lionel Messi, és Cristiano Ronaldo mindig a lista tetején van. Véleményem szerint messze ők, ketten a világon a legjobb játékosok. Persze aztán ott vannak más játékosok is, akik már elértek néhány nagy sikert a csapatukkal , mint például a Bayern München, amely a legsikeresebb csapat volt az elmúlt idényben, megnyerte a Bajnokok Ligáját, illetve a hazai porondon megnyerte a bajnokságot, és a kupát. Tehát, az olyan játékosok, mint Franck Ribéry, vannak esélyei, de én nem hiszem, hogy nyerhet. Mint mondtam, Messi, és Ronaldo a két legjobb. ŐK már korábban is folyamatosan nagyon jók voltak, és azt hiszem, kettejük közül kerül majd ki, a nyertes.”.

Az idei Aranylabda szavazás végeredményét január 13-án hirdetik ki.

Balogh József