Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A ’Poolban, vagy a Spurs-ben köthet ki, a Barca tehetsége

A Barcelona egyik legígéretesebb tehetsége, a középpályás Sergi Roberto, azonban a kevés játéklehetőség miatt könnyen elképzelhető, hogy elhagyja a Nou Campot, saját fejlődésének érdekében.

Spanyol hírforrások mát tényként közlik, hogy a Premier League két nagyágyúja, a Tottenham Hotspur, és a korábban nagy spanyoljátékos felvásárlónak számító Liverpool is hivatalosan bejelentkezett a Sergi Roberto ügynökénél, megvitassák, a lehetséges lépéseket. Mert bár Gerardo Martino vezetőedző valóban nem nagyon számol, a 21 éves csillagocskával, azért a lelépési záradék természetesen nála is meg van határozva, ezt pedig a katalánok könyörtelenül be is fogják vasalni, az esetleges vásárlón.

Roberto már 2006 óra tagja, a nagy „Barcelona családnak”, az első csapat keretéhez pedig 2010-ben vitték fel először, ám azóta is csak mindössze hatszor kapott lehetőséget, ami valóban édeskevés.

Az U21-es válogatott középpályást korábban már a Milannal is szóba hozták, ám nem túl valószínű, hogy a piros-feketék ki tudnának magukból sajtolni fix 20 millió eurót, ami a fent emlegetett lelépési záradékban szerepel.

Mellesleg Roberto, Premier League való igazolása nem vágná el őt örökre a Barcelonától, hiszen ott indult el a nemzetközi karrier, és a kiteljesedés útján Gerard Piqué, és Cesc Fábragas is, hogy aztán megerősödve térjen vissza, a gránátvörös-kékekhez.

Balogh József