Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Gólnélküli döntelten Donyeckben és San Sebastiánban

Mintha összebeszéltek volna! Az ‘A’ csoportban a Manchester United gól nélküli döntetlent játszott a Real Sociedad vendégeként; hasonlóan tett a Bayer Leverkusen is a Sahtar otthonában.

A Manchester United egy szoros hazai 1:0-ás győzelem után nehéz mérkőzésre számíthatott a Sociedad vendégeként. Aztán ahogy az lenni szokott, az angoloknak is, de főleg Nekünk, tévé-nézőknek kellett csalatkozniuk!

A mérkőzés első félideje totálisan felejthető volt; a legnagyobb szenzációt jóformán Robin van Persie kispadozása jelentette – a kamera is sokat kereste a hollandot.

A második félidőre aztán beállt a holland gólgyáros is, de csupán két kapufáig jutott. Van Persie előbb egy beadást vágott éles szögből a bal kapufára, majd ugyan oda lőtt egy tizenegyest is. A szünet után sokkal több energiát mozgósított az MU, azonban az angol bajnok meddő mezőnyfölénye nem érett góllá.

A mérkőzéshez hozzátartozik még, hogy a 90. percben a vendégektől Fellaini – kissé jogtalanul – a kiállítás sorsára jutott.

Real Sociedad – Manchester United 0:0
San Sebastián,
Anoeta Stadion. Vezette: Rizzoli (olasz)
REAL SOCIEDAD: Bravo – C. Martínez, M. González, I. Martínez, De la Bella – Rubén Pardo (Prieto), Bergara, Zurutuza – Vela, Agirretxe (G. Castro), Griezmann (Seferovic). Vezetőedző: Jagoba Arrasate
MU: De Gea – Smalling, Ferdinand, Vidics, Evra – Valencia, Fellaini, Giggs, Kagava (Jones) – Rooney (A. Young), Javier Hernández (v. Persie). Menedzser: David Moyes

A csoport másik meccsén a Leverkusen értékes pontot szerzett Donyeckben. A németek így továbbra is lépéselőnyben a Sahtarral szemben a továbbjutást illetően. Az ukránoknak lassan egy lehetőségük marad ha tovább akarnak jutni: győzniük kell majd az Old Traffordon!

Sahtar Doneck – Bayer Leverkusen 0–0
Doneck,
Donbasz Arena. Vezette: Collum (skót)

A csoport állása:
1. MU 8 pont (6-3)
2. Leverkusen 7 pont (8-5)
3. Sahtar 5 pont (3-5)
4. Sociedad 1 pont (1-5)

Nagy Ákos