Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pelé: „Neymar öt év múlva megelőzi Messit”

Az egykori világbajnok brazil, a legendás Pelé szerint bár még egyelőre elmarad Messitől, hazájának legújabb kedvence, Neymar egyszer még az argentinnál is jobb játékos lesz.

A 73 esztendős csatárlegenda elmondása szerint, Neymarból még egyelőre hiányzik a tapasztalat, ám ez természetes, fiatal kora miatt, de ragaszkodik ahhoz, hogy Barcelona nyáron igazolt csillaga, már most az egyik legteljesebb játékos, az egész világon.

A 21 éves Neymar tehát most teljesíti első szezonját, a katalán klubnál, és 15 fellépésén, 4 gólnál, illetve 8 gólpassznál jár. Mindenki maga döntse el, hogy ez mennyire megfelelő, de az biztos, hogy Pelé nagyon nagyra tartja, a „Selecao” vezérét. A mindig habókos nyilatkozatokat adó öregúr úgy véli, hogy Neymar a legjobb helyre került azzal, hogy Európába igazolt, ám meg kell adni számára az időt, hogy valóban a világ legjobbjának nevezhessük.

„Számos jó játékos van, de az Aranylabda sorsa Messi, és Cristiano Ronaldo között fog eldőlni. Azt hiszem, Neymar lesz egyszer a világ legjobb játékosa, de vannak sztárok, akik még négy-öt évvel előtte járnak, mint például Messi. Függetlenül attól, hogy Neymar egy igazi bálvány lesz-e a Barcelonában, hogy már most ő az egyik legteljesebb játékos a világon. Azzal a nyolc hónappal, amit Európában, vagyis a Barcelonában fog tölteni, még jobb, tapasztaltabb lesz, a Világbajnokságon.” – nyilatkozott Pelé, ar Aranylabda idei sorsával kapcsolatban, természetesen nem elfelejtve megemlíteni, a brazíliai vébét, ami most már minden brazil fejében ott van.

Balogh József