Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gattuso a franciákat szidja, otthon pedig a Palermo elnökét

Idén nyáron vonult vissza a profi futballtól, az olasz futball, világbajnok fenegyereke, Gennaro Gattuso, aki rögtön edzősködésbe kezdett. Az AC Milan legendája, a Palermo együttesét irányította.

Múlt idő, ugyanis júniusi kinevezése után, mindössze alig három hónapig gardírozta, a patinás, ám bukdácsoló együttest. A minap pedig erről is, illetve a pénzben dúskáló Paris Saint-Germainről is beszélt, a sajtónak, a mindig markáns véleményt képviselő játékos.

Gattuso, a Milanban csapattársa volt, annak a Zlatan Ibrahimovic-nak, aki manapság a PSG egyik legnagyobb fegyvere, egyik friss beszélgetésükről pedig érdekes részletekkel számolt be:
„Ibra azt mondta, hogy a francia játékosok, a PSG öltözőjében, állandóan a fizetésekről beszélnek. Amikor rájönnek, hogy valaki többet keres náluk, állandóan panaszkodásba kezdenek. Mikor nézem a francia nemzeti csapatot nézem, látom, hogy sok a nem jó mentalitású játékos. Ez nem jó, ezt meg kell változtatni.”.

Tehát mint említettük, nemcsak a franciák azok, akik bökik, a munkanélküli Gattuso csőrét, hanem a Palermo elnöke, Maurizio Zamperini is:
„A csúcsra akartam segíteni a Palermot, de a probléma az, hogy Zamperini tudatlan, a futball szempontjából. Totálisan nincs tisztában a dolgokkal, emellett álszent, és kegyetlen, ahogy dolgozik.”.

Egyébként van igazság abban, amit Gattuso állít, mármint hogy Zamperini úr kegyetlen vezető, ugyanis a volt világbajnok középpályás már 29 vezetőedző volt, a Serie B-be kiesett szicíliai klub kispadján, az elmúlt tíz évben.

Balogh József