Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es VB: Parázs meccsek a négy között – Megvannak a döntősök!

Remek, sőt előzetesen talán szorosnak vélt találkozókra került sor, az Arab-félszigeten rendezett, U17-es Világbajnokságon. Tehát tegnap kialakult, az kétévenkénti torna, idei döntője, amelyet…

… bizony az előzetesen is legnagyobb favoritnak kikiáltott Nigéria fog megvívni, azzal a Mexikóval, amellyel már a csoportküzdelmek során is találkozott. Akkor az afrikai együttes, 6-1-re gázolta el riválisát. Ekkor még aligha gondolták volna sokan, hogy a közép-amerikai együttes mégis kiharcolja a finálét.

Azonban a tegnapi elődöntők meglepően könnyen alakultak, legalábbis a győztesek számára. Elsőként, az utolsóként túlélő európai csapat, a svéd játszott, a szupertehetséges nigériaiakkal. A „Háromkoronások” ifjútitánjai egész idáig, a szerencsét sem nélkülözve jutottak el, ám most kifogott rajtuk, a főfavorit. Az első gólt, és tulajdonképpen, a már ekkor elkönyvelhető továbbjutást, a Világbajnokság sztárja, Taiwo Awoniyi szerezte meg, Okon, és Ezeh második félidei góljai, már csak a habot jelentették, a dicsőséges győzelemben.

A mostani tornára, szerényebb kerettel érkezett, a címvédő Mexikó, ennek ellenére, mégis odaért a döntőbe, ugyanis parázs, igazi latinos meccsen múlta felül, az argentin gárdát. A győzelmet jelentő különbséget, egyrészt az U17-es „Albiceleste” emberhátránya, és Ochoa remeklése, duplája idézte elő. Sőt, a találkozó végén, a dél-amerikaiak, jó szokásukhoz híven, teljesen eldurrant aggyal játszottak, amit a játékvezető, egy újabb kiállítással honorált, a pár perces ráadásban.

A 2013-as, Egyesült Arab Emírségekben rendezett, U17-es Világbajnokság döntőjét, péntek este rendezik, Nigéria, és Mexikó fiataljai között. Kérdés, hogy negyedik győzelmükkel, a nigériaiak lehagyják-e Brazíliát, az összes győzelmek számát tekintve, vagy pont, az eddig kétszeres bajnok mexikóiak érik utol, utóbbi két válogatottat.

Balogh József