Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: A PSG nyitja, a Monaco zárja a kört – Na, de ki lesz az első?!

Hatalmas a versenyfutás, a Paris Saint-Germain, és a Monaco együttese között. A nagyobb nyomás, most kétségtelenül a Monaco együttesén lesz a hétvégén, ugyanis ők, a harmadik helyen álló, ám egyre jobban kapaszkodó Lille-nél vendégeskednek

Ligue 1; 12. forduló:
2013. november 1. Péntek
Paris Saint-Germain – Lorient 20:30 (tv: SportKlub, 20:25, élő)
Remek mérkőzéssel nyit a Ligu1 12. játéknapja. A címvédő PSG, az idén meglepően szerény teljesítményt nyújtó Lorient-t fogadja. A vendég együttes utóbbi tíz meccséből mindössze kettőt nyert meg, igaz abból egy hete aratta az utolsó, Sochaux elleni kiesési rangadót.
A párizsiaknak legutóbb hatmeccses győzelmi sorozata szakadt meg, a St.-Étienne ellen, igaz a 2-2-es döntetlen nem számít rossznak, főleg, hogy még így is az élen tudtak maradni, a Monacót megelőzve.

2013. november 2. Szombat
Stade Rennes – Olympique Marseille 17:00 (tv: SportKlub, 22:45, felvételről)
Stade Reims – Bastia 20:00
Évian TG – Toulouse 20:00
Sochaux – Saint-Étienne 20:00
Ajaccio – Valenciennes 20:00
Olympique Lyon – EA Guingamp 20:00
Szombaton már természetesen beindul a nagyüzem, franciahonban is. A Marseille ordenáré rossz sorozatban van, ugyanis Élie Baup tanítványai ötször kaptak ki zsinórban, ám állítólag az edző állása még így sincs veszélyben. A jó középcsapatnak számító Rennes felszálló ágban van, kérdés, képes-e megismételni az idén januári bravúrt, amikor hazai pályán 2-2-t ért el, az OM ellen.
A Lyon hosszú-hosszú évek óta nem szerepelt már ilyen rosszul, ám úgy tűnik végtelen a türelem a vezetők irányából, Rémi Garde felé. Az elnök maga ismerte el, hogy jelenleg messze vannak az igazi élcsapatoktól, ám fiatal együttesük 2-3 éven belül ismét a csúcson lehet. Az OL ellenfele mellesleg, a „nagy fejlődés” közepette, az újonc és ötödik Guingamp lesz.

2013. november 3. Vasárnap
OGC Nice – Girondins Bordeaux 14:00
Montpelliér – Nantes 17:00
Lille OSC – AS Monaco 21:00 (tv: SportKlub, 22:45, felvételről)
A szombati dömping ekkorra már a múlté lesz, ám a színvonal emelkedhet, ugyanis csupa veretes meccs van kilátásban. Az idén is, az első tízbe hajt, a Nice, amely a vergődő Bordeaux-t fogadja. Kicsit később pedig, a hullámzó teljesítményre képes Montpelliér ütközik meg, a bajnokság egyik meglepetés csapatával, az újonc Nantes-tal. Úgy tűnik az idei szezon, a különlegességek éve, ugyanis jelenleg mindhárom újonc, az első ötben tartózkodik. A jelek szerint kellett már, ez a fajta minőségi vérfrissítés, a Ligue 1, lagymatag mezőnyébe.
A zárómeccs, a Monacóé lesz, amely illetlen vendég szeretne lenni, Lille városába. A LOSC az előző évet is gyengén kezdte, ám december-január környékén egyre feljebb kapaszkodott. Most a hazaiak nagy lehetőség előtt vannak, mert bár nem sok realitása van, de ha most megverik, a jó szereplésével, még saját magát is meglepő Monacót, akkor minimum a második helyen zárják a fordulót.

A bajnokság élmezőnye, és a hátsó régió:
1. PSG 25 pont (+13), 2. Monaco 25 pont (+12), 3. Lille 20 pont, 4. Nantes 19 pont, 5. Guingamp 17. pont (+4), 6. OM 17 pont (+4),…13. Bordeaux 14 pont, 14. Lyon 12 pont,… 18. Ajaccio 7 pont, 19. Sochaux 6 pont, 20. Valenciennes 5 pont.

Balogh József