Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egervári: „Örülök, hogy magyar edzőt választott az MLSZ.”

Pintér Attila kinevezése bombaként robbant csütörtök délelőtt, ennek apropóján megszólalt a szövetségi kapitány elődje, Egervári Sándor is. A volt kapitány a rangado.hu-nak nyilatkozott.

A volt kapitány örül Pintér Attila kinevezésének – blikk.hu

Délelőtt óta új kapitánya van a válogatottnak. Pintér Attila felel ezentúl a nemzeti csapat szakmai munkájáért, a rangado.hu megszólaltatta a volt győri szakvezető elődjét, Egervári Sándort az ügyben. „Örülök, hogy a folyamatosságot egy magyar edzővel oldja meg a szövetség vezetése. Kellemes meglepetés volt számomra a döntés. Pintér Attila egy bajnokcsapat edzője, aki már bizonyította, hogy nagyszerű együtteseket tud felépíteni. Mindenképpen letette már azokat az eredményeket, amelyek mentén egy sikeres kapitányi tevékenység is benne van a következő vállalásában. Remélem, hogy Pintér Attila vezetésével a válogatott ki fogja használni azt a sanszot, ami most az Európa-bajnokságra való kijutás kapcsán adódik – annál is inkább, mert valószínűleg a második kalapból sorsolnak minket, és huszonnégy csapatos az EB.” – ütötte meg a kezdőhangot Egervári.
A szövetség ugyan Egervári lemondása után folyamatosan a „külföldi kapitányt a válogatott kispadjára” programot reklámozta, mégis magyar szakember lett a befutó. Erről is kérdezték Egervárit: „Nem tudom, hogy kikkel és milyen tárgyalásokat folytatott a szövetség. Természetesen az MLSZ vezetői fogják megadni arra a választ, hogy miért döntöttek így. Én a magam részéről örömmel vettem a döntést. Hiszem, hogy nagyobb segítséget tud adni a játékosoknak az eredményesség érdekében az a magyar edzői gárda, aki tisztában van a pillanatnyi magyar futball értékrendjével.”
A korábbi dunaújvárosi, majd MTK és győri tréner véleményét nem kérte ki a szövetség: „Nagyon jó kapcsolatom van a szövetség elnökségével, az elnök úrral, a főtitkár úrral, de ebben az egyeztetésben nem kérték ki a véleményemet. Pintér Attilával sem beszéltünk erről. Természetesen hagytam már neki üzenetet a pályaedzőjén keresztül, örömömet megosztottam vele is.” – fejezte be Egervári Sándor.

A közös a két szakemberben, hogy mindketten korábban bajnokcsapat kispadján ültek. Egervári Sándor a Dunaferrel, majd az MTK-val is bajnoki címet ünnepelhetett, míg Pintér Attila a Győr előtt a Ferencvárossal végzett a bajnokság élén.

Gavalovits Sándor