Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Szuperkupa döntő beharangozó

Ma este 20:30-kor rendezik a Magyar Szuperkupa döntőt, ahol a címvédő Debrecen a Magyar Kupa győztes Újpesttel csap majd össze.


Az újpestiek edzője, Nebojsa Vignjevics a klub hivatalos honlapjának adott interjút: ’’A Puskás Ferenc Stadionban eddig kétszer meccseltem, az FTC elleni idegenbeli 0–0 akkor a visszavágó előtt jó eredménynek számított, a kupagyőzelem pedig értelemszerűen az egyik legszebb emlékem nekem és a játékosoknak is. Fantasztikus volt a hangulat, rengeteg Újpest-szurkoló biztatta a csapatot, bízom benne, hogy pénteken is sokan állnak mögöttünk. A Szuperkupa remekül illeszkedik a felkészülésbe, hiszen a játékosok is sokkal jobban rá tudnak pörögni egy ilyen jellegű meccsre, mint egy átlagos edzőmérkőzésre. Azt nem mondom, hogy már csúcsformában várjuk a találkozót, de jó pluszmotiváció a kupa mindenkinek. A DVSC az egyik legjobb magyar együttes, teljesen megérdemelten nyerte meg az előző bajnokságot, ugyanakkor a mezőnyben már a tavasszal is egyenrangú ellenfelei voltunk Kondás Elemér csapatának, remélem, ezúttal a kapu előtt is határozottak leszünk és jobban koncentrálunk, mint akkor, hogy újabb kupával gazdagíthassuk a újpesti trófeatermet!”

A másik oldalról Korhut Mihály beszélt a dvsc.hu-nak a találkozóról: ’’Gólokban gazdag meccseket játszottunk a bajnokság során, nyilván ezúttal is szeretnénk közönségszórakoztató és eredményes futballal kirukkolni, de a lényeg, hogy legalább egy találattal többet szerezzünk, mint riválisunk. Mint minden összecsapáson, ezen is nyerni akarunk, itt nincs visszavágó, egy találkozó alkalmával dől el, melyik csapaté lesz a Szuperkupa, éppen ezért nagyon oda kell tennünk magunkat. Azt hiszem, jól sikerült az alapozásunk, és a pénteki mérkőzésen is gyakorolhatunk még. Olvastam, hogy Kabát Péter és a belga Jérémy Serwy nem játszik ellenünk, de ettől még az Újpest nagyon megnehezítheti a dolgunkat. Hozzánk hasonlóan a lilák is szeretnének újabb trófeával gazdagodni, de reméljük, mi hozzuk haza a kupát.”

Az előző szezonban a csapatok mind a két alkalommal gól gazdag mérkőzést játszottak, a Loki a Szusza Ferenc Stadionban 4-1-re, még hazai környezetben 3-1-re győzött mostani riválisa ellen, tehát van miért visszavágnia a lila-fehéreknek.

A DVSC 2005 óta csupán 2011-ben nem szerepelt a Szuperkupában, ez idő alatt ötször hódították el a trófeát, az Újpestnek ezen a téren eddig hibátlan a mérlege, kettőből kétszer megnyerték a döntőt, de utoljára 2002-ben játszottak Szuperkupa döntőt.

A mérkőzést 20:30-tól a Sport1 Tv közvetíti, a döntőt a Puskás Ferenc Stadionban rendezik, a játékvezető pedig Kassai Viktor lesz.

Pék Márk