Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: A kiesőjelölt otthonában botlott a Schalke

Az utolsó előtti német bajnokit bonyolították le 2013-ban, a helyszín Nürnberg városa volt, ahol a Schalke vendégszerepelt.

A kiesés ellen küzdő Nürnberg a Bajnokok Ligája álmokat szövögető álmokat szövögető Schalke ellen játszott. Az első gólszerzési lehetőség a hazaiak előtt adódott, mindössze három perc után Kiyotake került közel a vezető gólhoz. A vendégek nem igazán találták az ellenszert a franokok ellen, aki letámadással akadályozták meg a királykék helyzetek kialakulását, valamint dominálták a találkozót. Az újabb esély a gólszerzésre Drmic előtt adódott, Fährmann újabb bravúrt mutatott be. Az első gelsenkircheni veszélyre fél órát kellett várni, ekkor Jones lövése ment el nem sokkal a kapu mellett.

kicker.de

A térfélcsere utána lassan magára talált a Schalke, bár a mezőnyben még mindig hazai fölény volt a jellemző. A játék színvonala nem volt igazán magas, a sebesség és a folyamatos játék nem voltak alapelemei a találkozó második félidejének. A hajrában Kiyotake negyven méterről lőtt szabadrúgása a kapufán csattan, miután Nilsson beletette a fejét. A japán két perccel később szöglet után is igen közel került a gólhoz. Majd a Schalke is veszélyeztetett, Schäfer első nagy védése Jones szűk húsz méteres lövése után volt látható. A hajrában többek között Farfán révén a vendége álltak közelebb a győzelemhez, de gól nem született.

Ezzel az eredménnyel a Nürnberg az utolsó előtt, a Schalke pedig a hetedik.

Bundesliga 17. forduló, szombat:

1.FC Nürnberg – FC Schalke 04: 0-0

A forduló további találkozóinak eredményei itt olvashatóak.

Kostyál Balázs