Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern védőjét akarja a Schalke

Az FC Bayern München együttesének alkalmazásában álló fiatal német futballista kölcsönben Gelsenkirchen városában köthet ki.

Hétszer becserélték a Bundesligában, kétszer a Bajnokok Ligájában, valamint a Német Kupában. Jan Kirchhoff nem tudott igazán meghatározó alakjává válni ennek a bombaerős bajor csapatnak – erre számítani is lehetett. A 23 esztendős védő a januárban kölcsönben távozhat a Bayerntől, a Bundesligából hárman is bejelentkeztek érte, a legnevesebb érdeklődő az FC Schalke 04.

Jan Kirchhoff a Schalke játékosa lehet – spox.com

Tiszta sor, hogy az ember egy ilyen játékos felől érdeklődik. A Bayern ki akarja őt kölcsönözni. Mi szívesen szerződtetnénk, ilyen szándékunk már akkor is volt, mielőtt Münchenbe igazolt volna.” – erősítette meg a ‘Sky‘-nak Horst Held, a Schalke sportigazgatója klubja szándékait.

A korábban a Mainz trikójában futballo Kirchhoffot még az 1.FC Nürnberg és az Eintracht Frankfurt is szívesen a keretében tudná. A legnagyobb fejlődési lehetőséget minden bizonnyal a Schalke tudná neki biztosítani, ahol a védelem őszi teljesítménye alapján nem áll jelenleg helyzete magaslatán.

A szőkés német a Mainz saját nevelésű játékosa. Tagja volt a német korosztályos válogatottaknak, a nyáron szignált szerződést a Bayernnel, mely három évre szól. A nagy konkurrencia miatt azonban nem igazán jut szóhoz, amennyiben kölcsön játékosként jól teljesít, mindenképpen erősségévé válhat Josep Guardiola együttesének.

Kostyál Balázs