Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A győzelmet és Reinát is elbukta a Napoli

Nagyon rosszul sikerült a Napolinak a tegnapi, Cagliari elleni mérkőzés, nemcsak a győzelmet, de Reinát is elvesztették. A másik szombati mérkőzésen zsinórban hatodik bajnokiján sem tudott nyerni a Livorno, így maradt a kiesőzónában.

Forrás: corrieredellosport.it

A 17. forduló nyitómeccsét a Livornóban játszották, ahol nem a hazaiak voltak az esélyesek. López szerezte meg a vezetést már a 10. percben a vendégeknek, a Livorno rajongói így sokáig nem reménykedhettek. Ezután alig telt el húsz perc, és máris egyenlített a kiesés elől menkülő gárda. Hertaux rombolta le teljesen a hazaiak jó kedvét, amikor a 65. percben beállította a 2-1-es végeredményt a vendégek javára.

Livorno – Udinese 1–2 (1-1)

g.: Siligardi (32.), ill. N. López (10.), Heurtaux (65.)

 

A nap másik mérkőzésén minden összeesküdött Benítezék ellen, pedig a Cagliariban rendezett összecsapás előtt nyeregben érezhették magukat. Nem elég, hogy 16 ponttal előzték meg riválisukat, annak a tudatában futhattak ki a gyepre, hogy 2009 decembere óta gólt sem kapta a szicíliai városkában.

Hiába a kedvező előjelek, Nene az első tíz percben két gólt is lőtt Reinának, igaz, az elsőt az 5. percben érvénytelenítette Valeri sporttárs, mert a Livorno csatára lesen állt. Négy perccel később ismét Nene volt a főszerepben, miután a Napoli jobbhátvédjének kapitális hibáját kihasználva David Astori besétált szinte a kapuig. A legurított labdát Nene bombázta a kapuba. Foghatta a fejét Benítez, de pár perccel később a hazaiak is, hiszen a gólszerzőt sérülés miatt le kellett cserélni.

A bekapott gól után felvette a ritmust a Napoli, és gyorsan egyenlített is. Higuain előbb kihagyott egy hatalmas ziccert, majd pár perccel később magabiztosan értékesítette a Pandev-Astori találkozás után megítélt büntetőt – ekkor még bent voltunk az első húsz percben. A félidő hátralévő részében felváltva adódtak helyzetecskék mindkét oldalon, komolyabb izgalmat csak Reina sérülése okozott. A spanyol kapus egy kifutás után kapott a lábához a rendes játékidő végén, nem is tudta folytatni a játékot.

A következő húsz-huszonöt percet a pontatlanság jellemezte itt is, ott is, majd ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást a vendégek. Mertens beadása után Callejón lőtte ki a jobb alsó sarkot, de az asszisztens lest látott, így ezt a találatot is érvénytelenítették. A zászlólengető spori szerint Higuain belepiszkált a labdába a szabadrúgás után, ezért volt les. A meccslabdát Mertens hagyta ki két perccel lefújás előtt: 14 méterről sikerült elvétenie a kapu bal sarkát két centivel.

Az elhullajtott két pont miatt a Napoli nem érte be a tabellán a második helyezett Romát, a Cagliari pedig megmutatta, hogy senki nem mehet ellenük biztosra – a 10. helyen álló csapat immár hat mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

Cagliari – Napoli 1–1 (1-1)

g.: Nene (9.), ill. Higuaín (19. – tizenegyesből)

Piller Krisztián