Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BuLi: Megelőzte a Dortmundot a Gladbach

Németország legmagasabb osztályában az utolsó mérkőzést játszották le 2013.-ban. Az izgalmasra és színvonalasra sikeredett találkozót a hazai csapat nyerte.

A forduló rangadóját a Borussia Park közönsége előtt játszották, a vendégcsapat a VfL Wolfsburg volt. Az első félidőben nem esett gól, a tabella negyedik helyén található Gladbach Raffael révén többször veszélyeztetett, az ötödik Wolfsburg távoli lövésekkel operált.

Remek meccsel zárult a Bundesliga 2013-ban – kicker.de

A fordulást követően magasabb színvonalra lépett a találkozó. Ennek az oka Diego volt, aki Ricardo Rodríguez bal oldali beadása után finom mozdulattal a rövidbe gurított, megszerezve ezzel a vezetést a zöld mezes csapatnak. A hazaiak ezt követően felpörögtek. Raffael indult meg középről, kissé jobbra húzott, majd a védők gyűrűjéből, éles szögből vette be Diego Benaglio kapuját, aki tehetetlen volt. Pár minutummal később Juan Arango állt a labda mögé, a jó 20-25 méteres szabadrúgást pedig a kapu bal felső sarkába lőtte. Fordított a Mönchengldbach. Az eseménysorozat után felváltva érkeztek a helyzetek, mindkét kapu előtt parázs szituációk voltak láthatóak. A hajrában azonban egyenlített a Wolfsburg: Daniel Caligiuri a jobb oldalról indult meg, beadásából született egy lövés, mely kipattant a kapusról, ezt a becserélt Bas Dost helyezte a hálóba.

Ezzel a döntetlennel a Gladbach megelőzte a Dortmundot, és a harmadik, a Wolfsburg pedig az ötödik pozíciót foglalja el.

Bundesliga 17. forduló, vasárnap:

Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg: 2-2
Gólszerzők: Raffael 59. Arango 64. ill. Diego 53. Dost 85.

Kostyál Balázs