Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kibrusztolta a Real, ikszelt az Osasuna – videóval

Háromszor vezetett a Real, kétszer egalizált a Valencia egy remek iramú találkozón, míg az alsóházi rangadón nem bírt egymással az Osasuna és a Celta Vigo. Ronaldo ismét beállított egy rekordot.

Háromszori vezetés után tudott csak nyerni a Real – goal.com

Valencia – Real Madrid 2-3 (1-2)
g.: Piatti (34.), Mathieu (62.) ill.: Di Maria (28.), Ronaldo (40.), Jesé (82.)

Fegyelmezett csapatjátékkal kezdett a hazai együttes, ám a félpályánál túl kevésszer jutott el Estevez csapata, ugyanis rengeteg labdát elszórtak Jonasék. A Real próbált támadni, de Ancelotti tanítványai is sok pontatlanságot követtek el a mezőnyben. Alig fél óra kellett, hogy az első valamirevaló helyzetet kihasználja a madridi brigád. Marcelo ívelt keresztbe, Di Maria lekezelte a labdát, majd Bernatot befűzve kilőtte a jobb sarkot, Gaita tehetetlen volt. A gól után megnyugodott a Madrid, ám szinte a semmiből egyenlített a hazai egylet. A lassan felfejlődő támadás végén Bernat mellett elaludt Sergio Ramos, így a szélső könnyedén tudta középre kanyarintani a labdát, amelyre remekül érkezett Piatti, és a kapuba bólintott. De ezzel még nem volt vége az első félidőnek, ugyanis négy perccel később Di Maria ívelését kellett fölé paskolnia Gaitanak, majd a hajrához közeledve Ronaldo megszerezte a második vendéggólt, habár lesről lépett vissza. Ezzel a góllal hetvenegyedik idegenbeli gólját szerezte a portugál, amivel beállította Di Stefano rekordját, valamint két gólra kerül pályafutása négyszázadik madridi góljától.

Fordulás után egy masszívabb Valencia lépett pályára, ami megnehezítette a vendégek dolgát, ennek volt köszönhető, hogy az első periódusban már Diego Lopeznek is volt dolga. Az újabb hazai gól ott lógott a levegőben, majd meg is született egy bal oldali szöglet után a francia bekk, Mathieu csúsztatott Lopez felett, Ramost túlugorva a hálóba. Ekkor mintha kissé megzavarodott volna a Madrid, amely időnként csak kereste önmagát, és a Valanecia dícsérete, hogy kemény harcra késztették a világ egyik legerősebb együttesét. Carlo Ancelotti nyerő cserét húzott negyedórával a vége előtt. Isco helyére beküldte Jesét, aki később hőssé vált. Modric tette le a fiatal csatárnak a labdát, aki kettőt tolt rajta, majd a rövidre lőtt, Gaita nagyon rosszul számolta, illetve fogta a szöget, így a labda bejutott a kapuba. A végén még akadt egy-két kisebb helyzet, de maradt ez a végeredmény, amivel nagyon fontos három ponthoz jutott a Királyi gárda. Folytatás szűk két hét múlva.

Celta Vigo – Osasuna 1-1 (1-1)
g.: Lolo (34., öngól) ill.: Armeteros (17.)

Már az első játékrészben kialakult a végeredmény. Kicsivel több, mint negyedóra kellett, hogy a vendégek előnybe kerüljenek. Majd újabb, hogy ismét egál legyen. Lolo szerencsétlenül ért bele a labdába, amely saját kapujában kötött ki. A vendégek maradtak a kiesőhelyen, a Celta sem lépett előrébb.

A forduló további eredményei:
Elche – Málaga 0-1
Villarreal – Sevilla 1-2
Betis – Almeria 0-1
Atletico Madrid – Levante 3-2
Granada – Real Sociedad 1-3
Espanyol – Valladolid 4-2
Getafe – Barcelona 2-5
Bilbao – Vallecano 2-1

Az állás:
1. Barcelona 46 pont (+37), 2. At. Madrid 46 pont (+35), 3. Real 41 pont, 4. Bilbao 33 pont, 5. R. Sociedad 29 pont, 6. Villarreal 28 pont… 11. Valencia 20 pont (-6)…18. Osasuna 15 pont (-14), 19. Rayo 13 pont, 20. Betis 10 pont

A góllövőlista élmezőnye:
19 gólos: Diego Costa (Atletico)
18 gólos: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
11 gólos: Antonio Griezmann (Real Sociedad), José Guerra (Valladolid)
10 gólos: Pedro Rodriguez (Barcelona)

Gavalovits Sándor