Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább menetelnek a Zebrák, magukra találtak a Farkasok – videóval

Kiütéssel nyert a két éllovas a Seria A 17. fordulójában, így növelték előnyüket a Napolival szemben. Újabb bravúrt mutatott be az újonc Hellas Verona, míg a Fiorentina kis híján megégett Sassuoloban.

Fotó: gazzetta.it

A Bologna majdnem két hónap után tudott újra nyerni a Seria A-ban, ám ezzel csak ideiglenesen tudott elmozdulni a kieső helyről. A Genoa játékosainak túl nehéz falatnak bizonyult a bolognai vasárnap ebédre, a hazaiak győztes gólját Diamanti szerezte az 57. percben. Hiába kezdett jobban focizni a bekapott találat után a vendégcsapat, nem sikerült komoly helyzetet kialakítaniuk az utolsó fél órában. A találkozón nem lépett pályára Tőzsér Dániel.

Bologna–Genoa 1–0 (0-0)
g.: Diamanti (57.)

Az Atalanta lassan 13 éve képtelen legyűrni a Zebrákat a bajnokságban, a bergamói gárda nyeretlenségi szériája pedig tovább nyúlik – akárcsak a Juventus idei győzelmi sorozata –, miután a listavezető kiütéses győzelmet aratott vasárnap délután. Nagy elánnal kezdtek a csapatok és a szurkolók is, utóbbinak kevésbé örülhettek a tévénézők, mert teljesen füstbe borult az Atleti Azzurri stadion. A 6. percben Téveznek sült el a lába, és az első lövéséből gól is született.

Nem omlott azonban össze a hazai csapat, amely nyolc perccel később ki is egyenlített: egy kis szöglet után Bonaventura tette vissza a játékszert Moralez elé, aki hat méterről, a kapufa segítségével szerezte meg csapata első és egyben utolsó találatát. Az argentin játékos ezzel megtörte Buffon 744 perce húzódó góltalansági sorozatát.

Egészen a 35. perc tájékáig derekasan tartotta magát a Nerazzurri, amely többször is eljutott a listavezető kapujáig, a félidő végére azonban már jobbára csak a védekezésre összpontosítottak. Az 45 percben nem is kaptak több gólt, viszont a fordulás után Pogba megtörte a gólcsendet. A francia középpályás estében tessékelte kapuba a bogyót. Az Öreg Hölgy játékosai közül Tévez és Pogba ficánkolt legtöbbet a második félidő derekán, míg a másik oldalon Denis kis híján egyenlített.

Negyedórával a vége előtt a Juve eldöntötte a három pont sorsát: előbb Llorente, három perccel később pedig Vidal talált be. A maradék időben visszavettek a csapatok, így maradt a magabiztos Juventus győzelem.


Atalanta 1-4 Juventus Footyroom.com by footyroomcom

Atalanta–Juventus 1–4 (1-1)
g.: Moralez (15.), ill. Tévez (6.), Pogba (47.), Llorente (75.), Vidal (79.)

Nem tudta tovább növelni előnyét a listavezető, hiszen sorozatban tízedik alkalommal is vereséget szenvedett Rómában a Catania. Az Olimpiai Stadionban nem kezdődött nagy elánnal a meccs, 15 perc után még egyik alakulatnak sem adódott komoly helyzete.  Talán a vendégeket is elálmosította az unalmas kezdés, mert 18. percben elaludtak Totti szögleténél, így Mehdi Benatia bólintott a kapuba négy méterről.

A gól után megérezték a vérszagot a Farkasok, és roppant erővel nyomni kezdtek, újabb találatig azonban nem jutottak el az első félidőben. Az 55. percben érett góllá a fölényük, de kellett hozzá Frison kapus ügyetlenkedése is: Maicon beadása a hálóőr kezében kötött ki, onnan azonban valahogy kicsúszott, a lecsorgót pedig Destro vágta a kapuba. Négy perccel később Benatiának megint nem maradt embere Totti szögleténél, ő pedig élt a lehetőséggel és megszerezte második fejesgólját is.

Mielőtt a hazaiak beállították volna a végeredményt, Gervinho még telibe trafálta a kapufát, de úgy, hogy nagyobb bravúr volt eltalálni a lécet, mint begurítani az üres kapuba a lasztit. Alig öt perccel később javított az elefántcsontparti csatár: öt méterről lőtt kapura szerencsétlenül, mégis szerencsésen – a labda átpattant az elfekvő Frison felett.


AS Roma 4-0 Catania (All Goals) 22.12 ourmatch.net by ourmatch

AS Roma–Catania 4–0 (1-0)
g.: Benatia (18., 59.), Destro (55.), Gervinho (80.)

Újabb bravúros győzelmet húzott be az újonc csapat Luca Toni vezetésével – a világbajnok támadó nyitotta és zárta a gólok sorát Veronában. Rómeó és Júlia városának csapata a mai diadallal felkúszott a tabella ötödik helyére.

Luca Toni kezdte a gólgyártást az ötödik percben fejjel, amire Biglia válaszolt a Lazio szöglete után – szintén fejjel. A kisebbik római gárda mégis hátrányban volt kénytelen pihenőre térni: az argentin Iturbe lőtte be a sárga-kékek második gólját egy bitang nagy szabadrúgásból. Még húsz perc se telt el a második játékrészből, amikor Romulo növelte a hazaiak előnyét. A végeredményt Toni állította be a 78. percben, amikor a Lazio védőinek sikerült teljesen egyedül hagyniuk őt a tizenegyes pontnál.


Hellas Verona 4-1 Lazio (All Goals) 22… by ourmatch

Hellas Verona–Lazio 4–1 (2-1)
g.: Toni (5., 78.), Iturbe (44.), Romulo (63.), ill. Biglia (27.)

Nem sokon múlott, hogy egy másik újonc, a Sassuolo is újra elkapjon egy neves csapatot, a Fiorentina azonban a végén csak begyötörte a győztes gólt idegenben. Korábban a Napoli és a Roma ellen mutatta meg Di Francesco alakulata, hogy komolyan kell számolni velük.

A 82. percig úgy tűnt, a lilák bicskája is beletörik az újoncba, ám ekkor jött Rossi és az ő 14. idei gólja, így az eredmény miatt nem, csak a mutatott játék miatt szégyenkezhet a Fiorentina.

Sassuolo–Fiorentina 0–1 (0-0)
g.: Rossi (82.)

Tovább őrzi veretlenségét Sampdoria, amely hatodik mérkőzésén szerzett pontot, igaz, a Parma elleni döntetlennel túl boldog nem lehet Mihajlovic és csapata. A hazaiak szereztek vezetést az első játékrész végén Éder jóvoltából, előnyüket azonban nem tudták megőrizni a lefújásig. Lucarelli mentett pontot a pármai együttesnek a 64. percben.

Sampdoria–Parma 1–1 (1-0)
g.: Éder (44.), ill. A. Lucarelli (64.)

Úgy kellett volna a kisebbik torinói csapat ellen a győzelem a Chievónak, mint egy falat kenyér, a 16. helyen szerénykedő gárda tagjai ennek megfelelően is kezdték a találkozót. Théréau góljával a 10. percben már vezettek a vendégek. Az egyenlítésig csak a félidő lefújása előtt jutottak el a gránátvörösök. A második 45 percben megfordította az eredményt a Torino, és a végére kiütéses győzelmet arattak hazai pályán.

Torino–Chievo 4–1 (1-1)
g.: Immobile (45., 65.), Vives (80.), Cerci (92.), ill. Théréau (9.)

Piller Krisztián