Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: A cseh vitéz maradna

Tomás Rosicky, az Arsenal középpályása szívesen fejezné majd be egyszer pályafutását, az észak-londoni klubnál. Azonban fél szemmel már most a 2016-os EB-re és az azon való részvételre koncentrál, amin csak akkor szerepelhet hazája válogatottjában, ha rendszeresen játszik, akár az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profi bajnokságban.

Az Arsenal középpályása valamivel több, mint egy hónapja már hangot adott azon vágyának, hogy szívesen maradna, az „Ágyúsok” kötelékében, ám akkori óhaja egyelőre süket fülekre találhatott, hiszen a minap ismét felsóhajtott az ügyben.

A 33 esztendős középpályás a csapat egyik legrégebbi tagja a jelenlegi keretből: Arséne Wenger 2006 nyarán szerződtette, a Borussia Dortmundtól. Jelenlegi szerződése pedig a mostani szezon végén jár le. Tisztában van mindezzel maga a játékos is, aki úgy készül, hogy elsőszámú terve a hosszabbítás, ám akkor sem esik kétségbe, ha távoznia kell. Elmondása szerint szívesen kipróbálná magát az MLS-ben, vagy akár vissza is térne nevelőklubjához, a Sparta Prahahoz.
„Szeretnék maradni, de van néhány kérdőjel. Ha eljön a nap, és bár bízok az Arsenalban, akkor én biztos figyelembe fogom venni lehetőséget, hogy egy másik kontinensen játsszak. Ha lehetséges, én azért az Arsenalnál szeretném befejezni a pályafutásomat, amit én már sokszor elmondtam. Nehéz elhagyni egy olyan topklubot, mint az Arsenalt. Ez egy olyan klub, ahol az ember mindent megtalál, amit kereshet, a futball világában. Meg kell hagyni, van egy kísértésem, hogy játsszak az USA-ban. A labdarúgás ott ébredőben van, és engem izgat a kipróbálása, egy más életstílusnak. Azért mégsem zárnám a ki a visszatérésemet sem, a Sparta Prahahoz. A hazámért szerettem mindig is játszani, és ha valamit, azt valóban nem lenne könnyű feladni. Én nem szeretnék lemondani semmit sem. Szeretném kipróbálni magam a 2016-os Európa Bajnokságon.” – tette egyértelművé jövővel kapcsolatos elképzeléseit, Rosicky.

A „cseh vitéz” eddig 93 alkalommal lépett pályára a Cseh Köztársaság válogatottjában, és 21-szer vette be, az ellenfelek kapuját.

Balogh József