Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Del Bosque: Elfelejtettem Messit, és Ronaldot a szavazáson!

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque a minap elárulta, hogy ő bizony nem vette figyelembe napjaink két legnépszerűbb játékosát, amikor leadta szavazatait, az Aranylabda voksoláson.

www.goal.com

Idén is megy a megszokott harc a sajtóban, és a szurkolók között, hogy ki érdemelné meg jobban az Aranylabdát. A szavazás határidejének kitolása óta nem Franck Ribéry számít a topfavoritnak, hanem Cristiano Ronaldo, míg a sérült Messiről sokan megfelejtkeznek, pedig a korábbi évekhez hasonlóan, könnyen elképzelhető, hogy az argentin, ha másért nem is, de szimpátiából megkapja a legrangosabb egyéni elismerést.

A díjátadóra idén is Zürichben kerül sor, mégpedig január 13-án, és már biztos, hogy a fent megnevezett hármasból kerül ki, a végső győztes. Most pedig ezzel kapcsolatban törte meg a csöndet del Bosque kapitány, aki elárulta, hogy ő maga kiket látott a legjobbnak, 2013-ban:
„Xavira, és Iniesta szavaztam. Nem szavazhattam másokra. A harmadik pedig Ribéry, jó okkal: ő az egyik, aki Európában bajnoki-, és kupa győzelmet, Bajnokok Ligája sikert ünnepelhetett, míg Franciaországgal kijutott a Világbajnokságra, így méltó képviselője a Bayern Münchennek.”.

Az edző, aki tegnap töltötte be 63. életévét, így salamoni döntést hozott, a Messi – Cristiano Ronaldo (Barcelona – Real Madrid) témában.

Balogh József