Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vége az Everton-sorozatnak, francia lecke a Stoke-nak, ikszelt a Spurs– videók

Két piros és sok gól a St. James Parkban, Howard is korán mehetett zuhanyozni a Goodison Parkban, iksz a White Hart Lanen.

Ötször örülhettek a “Szarkák” – goal.com

Nem sokat kellett várni az első igazán veszélyes vendéglehetőségre. Walters löketébe lépett bele az egyik védő, majd szép fokozatosan vette át a meccs irányítását a Newcastle, mégis a vendégek szereztek vezetést. Előbb azonban újfent Walters veszélyeztetett, ezúttal már közelebb járt a gólhoz, de csak a kapufát lőtte telibe. A vezetést fél óra múltán Assaidi szerezte meg egy remekbe szabott lövéssel. Majd a hajrában előbb Whelan kapta meg második sárgáját, majd Wilson mehetett jóval hamarabb zuhanyozni, a büntetőt viszont Rémy kihagyta, a kipattanót Ben Arfa tette vissza honfitársának a labdát, aki ekkor már nem hibázott. A Stoke-ra nehéz második félidőre számíthatott kilenc emberrel. Ez be is következett, ugyanis Gouffran lövése Sörensen keze mellé. Ekkor már egyértelmű fölényben játszottak a „Szarkák”. Ezt jelzi, hogy negyedóra alatt ki is ütötte a Stoke-ot. Ben Arfa is meglövi a kapufát, majd Rémy emelkedik, és fejeli a harmadik hazai gólt, végül Ben Arfa a lécet is megkínálta egy életerős lövéssel. Három perc alatt eldönthette volna a meccset. Ami késik, az azonban nem múlik. Mintegy húsz perccel a vége előtt Cabaye is eleresztett egy bombát, amely Sörensen fölött a kapuba vágódott. Az utolsó tíz percre aztán végleg padlóra küldte ellenfelét a Newcastle. A szenegáli Cissé is feliratkozott a góllövők közé, miután értékesítette a megítélt büntetőt.

Newcastle – Stoke 5-1 (1-1)
g.: Rémy (45., 57.), Gouffran (48.), Cabaye (66.), P. D. Cissé (80. – 11-esből) ill.: Assaidi (30.)
kiállítva: Whelan (40.), Wilson (43.) – mindkettő Stoke

Hazai közönsége előtt szakadt meg remek, tízmeccses veretlenségi sorozata az Evertonnak, amely már a mérkőzés elején emberhátrányba került. Tim Howard kapus egy rosszul visszapasszolt labdával kiugró Ki-t buktatta, a megérdemelt piros lappal pedig nehéz helyzetbe hozta csapatát. A tizenegyest a sértett értékesítette. A folytatásban is jobbára a vendégek akarata érvényesült. Diakité lövésénél Robles szedte ki a labdát a sarok elől. Ugyan Jagielkának akadt egy veszélyes fejese, de Mannone a helyén volt, majd Barkley távoli löketét is kiszedte az olasz kapus. A hajrában előbb Fletcher lövését fogta Robles, majd Barkley lökete halt el Mannone kezében. Ezzel az Everton hosszú idő után pont nélkül maradt, míg a ligautolsó Sunderland öt nyeretlenül megvívott találkozó után érezhette meg a siker ízét.

Everton – Sunderland 0-1 (0-1)
g.: S-Y Ki (25., 11-esből)
kiállítva: Howard (23., Everton)


 

A White Hart Lanen csak egy pontra volt jó a West Brom ellen. A birminghamieknél Gera Zoltán kezdőként 77 percet töltött a pályán. Nem hozott eget rengető iramot a találkozó, a Tottenhamnek kellett majdnem egy félidő mire feltörte a masszív vendégvédelmet. Cristian Eriksen remekbe szabott szabdrúgásgóljával sikerült megtenni, de nem sokáig örülhettek, mert érkezett Jonas Olsson és kiegyenlített. A második félidőben csak szenvedtek a hazaiak. A mi fiúnk is megmutatta, hogy nem kell még leírni, bár lövését Lloris fogta, nem játszott rosszul a „Magic Magyar”. A Tottenham annál inkább, és ez az egy pont sokba kerülhet a londoniaknak.

 

Tottenham – West Brom 1-1 (1-1)
g.: Eriksen (36.) ill.: Olsson (38.)

Gavalovits Sándor