Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: City siker a derbin! + összes eredmény, táblázat

Nem csak a 18. forduló, hanem az eddigi eredmények alapján, az egész bajnokság egyik legjobb rangadója várt, a bajnoki címre hajtó kettősre, vagyis a Manchester Cityre, és a Liverpoolra, előbbi csapat otthonában, az Etihad Stadiumban.

www.facebook.com/mcfcofficial

Premier League; 18. forduló
A két legjobb formában lévő gárdacsatjáról is beszélhetünk, akik az utóbbi hetekben utolérték a listavezető Arsenalt. Sőt, a vendég „Vörösök” még meg is előzték Arséne Wenger tanítványait. Az elmúlt alkalmakkal ellentétben, azonban most a ’Pool volt eredmény kényszerben, ugyanis az „Ágyúsok” behúzták soros bajnokijukat, a West Ham ellen.
A találkozóról: papíron, természetesen a City számított a derbi esélyesének, hiszen azért a Liverpool eddig nem igazán szokhatott hozzá, hogy nyerni megy Manchesterbe, még ha „csak” a „Kékekről” is volt szó. Az első félidőben, akár két góllal is vezethetett volna egy helyett, a Luis Suárez fémjelezte vendégcsapat, azonban a játékvezetés hozta szokásos botrányos formáját Angliában. Milyen érdekes, pedig ott főállású szakemberekről beszélünk. Lényeg a lényeg, hogy Felipe Coutinho vezető találatát a szünet előtt nem hogy semmisé tette, de még a vezetést is megszerezte, a Pellegrini-csapat. Előbb Vincent Kompany egalizált, majd a ráadásban Álvaro Negredo gólja már a 2-1-es, vendéglátó előnyt jelentette.
A második 45 percre hiába fordult a játékképe, és dominált mezőnyben a ’Pool, a City akarata érvényesült, és már nem született több gól, a jó kezdés után. A játéknap végére, a vendégek nemhogy a vezetést nem szerezték vissza, hanem egyenesen a negyedik helyig süllyedtek vissza. A manchesteriek egy pontos hátránnyal követik a második helyen, az éllovas Arsenalt.

Manchester City – Liverpool 2-1
Gólszerzők: Kompany (31. perc), Negredo (45+1.), illetve Coutinho (24.)

A forduló korábbi eredményei:
Hull City – Manchester United 2-3
Norwich City – Fulham 1-2
West Ham United – Arsenal 1-3
Chelsea – Swansea City 1-0
Cardiff City – Southampton 0-3
Aston Villa – Crystal Palace 0-1
Newcastle United – Stoke City 5-1
Everton – Sunderland 0-1
Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion 1-1

A Premier League állása 14 forduló után:
1. Arsenal 39 pont, 2. ManCity 38 p., 3. Chelsea 37 p., 4. Liverpool 36 p., 5. Everton 34 p., 6. Newcastle 33 p., 7. ManUtd 31 p.,… 18. Fulham 16 p., 19. West Ham 14 p., 20. Sunderland 13 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Luis Suárez (Liverpool) 19 gól
2. Sergio Agüero (ManCity) 13
3. Loic Rémy (Newcastle) 10
4. Daniel Sturridge (Liverpool) 9
5. Wayne Rooney (ManUtd) 9
6. Yaya Touré (ManCity) 9

A 19. forduló menetrendje (december 28-29.):
West Ham United – West Bromwich Albion
Aston Villa – Swansea City
Norwich City – Manchester United
Hull City – Fulham
Manchester City – Crystal Palace
Cardiff City – Sunderland
Everton – Southampton
Newcastle United – Arsenal
Chelsea – Liverpool
Tottenham Hotspur – Stoke City

Balogh József