Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az oroszok pipák a Milanra, és Hondára

Az utóbbi évekbeli egyik legmeghatározóbb játékosát veszíti el, a CSZKA Moszkva együttese. Az orosz bajnokság címvédője januártól már nem számolhat, a japán Keiszuke Hondával, aki az AC Milanhoz szerződik.

www.o-posts.net

A japán válogatott középpályás 2010 óta erősíti a CSZKA-t, amelyhez a holland Venlotól került. Honda a németalföldi kiscsapatnál rakatta fel magát, az európai labdarúgás térképére. Pontosan négy évvel ezelőtt, nem kevesebb, mint 6 millió eurót fizetett érte a moszkvai együttes. Azonban mielőtt azt gondolnánk, hogy most biztos hatalmas üzletet csinált vele, a Premjer Liga legutóbbi bajnoka, meg kell, hogy szakítsuk a gondolatmenetet.

Történt ugyanis, hogy nyáron már csábította az AC Milan, ám akkor Honda a maradás mellett döntött. Sőt, a japán játékos menedzsmentjével azt bizonygatta, hogy szeretnék meghosszabbítani, a 2013. december 31-én lejáró szerződését, így biztosítva azt, hogy ha az 51-szeres válogatott távozna, az esetleges vásárlónak mélyen a zsebébe kelljen nyúlnia. Csakhogy a hosszabbításból nem lett semmi, miközben a közelmúltban bejelentették, hogy Honda januártól a Milanhoz csatlakozik. Így tehát a CSZKA hoppon maradt, minek után lejáró kontraktusú játékosukat ingyen kénytelenek elengedni. Nem csoda ezek után, hogy az orosz klub elnöke Jevgenyij Genir dühösen nyilatkozott a sajtónak:
„Nem vagyok hozzászokva, hogy becsapjanak. Júniusban Honda, és a bátyja megígérte nekem, hogy ő aláír hozzánk egy új szerződést. Aztán hallottam, hogy Honda, és a testvére tárgyaltak a Milannal, de ők ezt tagadták. Végül kiderült, hogy ez így volt, és mi egy másik klubnak akartuk eladni nyáron, de ők csak a Milanhoz akartak menni valójában.” – dohogott a moszkvai vezér.

Keiszuke Honda, az AC Milan közlése szerint január 3-án fog csatlakozni az olasz klubhoz, ahol a 10-es számú mezt fogja viselni.

Balogh József