Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Három angol kérő Pedroért!

A Marca értesülései szerint három angol topcsapat is szeretné megszerezni, a spanyol bajnok FC Barcelona, manapság legeredményesebb játékosát, Pedrot.

Bár a 26 esztendős válogatott szélső nem panaszkodik, hogy rosszul érezné magát a katalán klubnál, gyaníthatóan nem teljesen elégedett sorsával. Pedig az ősszel Pedro volt a Barcelona leggólerősebb játékosa. Azonban míg ő nem kifejezetten sztáralkat, a dicsfényt szokás szerint elrabolja Messi, és az új fiú, a brazil Neymar.

Pedro jelenlegi szerződése 2016 nyaráig érvényes, ám gyaníthatóan ő is egy kicsit nagyobb bérre elismerésre vágyik, ha már egyszer ennyire ihletett formában termeli a gólokat. Mindezzel biztos tisztában vannak a Barcánál is, akik egészen a közelmúltig Andrés Iniesta, végül sikeres marasztalásával voltak elfoglalva.

Gyaníthatóan Martíno mester nem fogja elengedni egyik fontos kiegészítőemberét, így Pedrot sem. Pedig a Marca hírei arról szólnak, hogy bizony három klub is a Premier League-ből, magához szeretné édesgetni, a gyorsléptű támadót. Név szerint az Arsenalról, a Liverpoolról, és a Manchester Unitedről van szó, mint lehetséges kérők. Ha más nem is, legyen végül bárki a jelentkező, annak bizony komolyan a zsebébe kell nyúlnia. Mert ugyanis, mint említettük, Pedro jelenleg érvényes kontraktusa 2016-ig szól, és a megállapodásban, egy 150 millió eurós kivásárlási ár van lefixálva. Ennyit aligha fog bárki is kifizetni a játékosért, ám a Barca, ha úgy gondolja a vezetőség, egy jóval szerényebb összegért is rábólinthat, a több játéklehetőségre vágyó alkalmazottért.

Pedro Eliezer Rodríguez Ledesma becsült piaci értéke meglepően „alacsonyan”, 20-25 millió euró között mozog. Aki kapja, marja?

Balogh József