Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Capello: „Seedorf még nem áll készen”

Korábban arról szóltak a hírek, hogy az AC Milan kispadján  Allegri helyét Seedorf veheti át. A lehetséges „igazolás” kapcsán most Fabio Capello is megszólalt, aki szerint a holland még nem áll készen egy ilyen feladatra.

Fotó: football.co.uk

Mint ismert, az egykori középpályást tartják a Rossoneri egyik lehetséges vezetőedző-jelöltjének. Az oroszok szövetségi kapitánya azonban egy interjúban tért ki rá, hogy hiba lenne Seedorfot ültetni a szenvedő Massimiliano Allegri helyére, ugyanis az AC Milan korábbi játékosa nem elég felkészült egy ekkora feladatra.

„Azt tanácsoltam neki egy éve, inkább Brazíliába menjen, ne pedig valamelyik arab országba, vagy esetleg Oroszországba. Egyértelmű a tehetsége és az egyre növekvő tapasztalata, de a Milannál azonnal átvenni a felelősséget valami egészen más” – nyilatkozta a Gazetta dello Sportnak a tréner. Seedorf egyébként jelenleg is aktívan focizik a Botafogóban.

„A Juventus és a Roma van az élen, mert ők fektettek be a legtöbbet az elmúlt években. A Rossonerivel nem ez volt a helyzet, de ez nem Allegri felelőssége, ő mindent tőle telhetőt megtesz, és nem érdemel ennyi kritikát. Az igazi probléma a ligánk hanyatlása. Az én időmben a világ összes tehetsége a Serie A-ban akart focizni, a mi fiatal játékosaink pedig velük együtt nőttek fel, és ellesték az összes fortélyt. Most viszont nincsenek viszonyítási pontok.”

Szóba került persze a Scudetto is, amely Capello szerint a Juve-Roma-Napoli hármas között dől el, de nem hiszi, hogy az Öreg Hölgynek komolyann problémái lesznek. „Az egyetlen kérdés, hogy az Európa-liga nem vonja-e el túlságosan a fekete-fehérek figyelmét, ha már a döntőt Torinóban rendezik. A Bianconerók túlzottan is rákoncentrálhatnak a sorozatra, ami a bajnokság rovására mehet.”

Piller Krisztián